MX-liiga käynnistyi Salossa

MXC-luokan päivän ensimmäinen startti.
Kuva
Jani Hovi
MX-liigan avauspäivänä Salossa nähtiin hyviä taisteluista ja muutenkin mielenkiintoista kisailua.

SML 24MX motocrossliiga käynnistyi tänään Salossa. Kavilannummen, paljon korkeuseroja sisältävällä, radalla nähtiin tänään sarjan juniorluokat. Sadalla riittikin menoa, kun päivän aikana ajettiin peräti 12 lähtöä ja kisat saatiin päätökseen vasta kello seitsemän aikaan illalla. Päivä käynnistyi poutaisissa merkeissä, mutta ennen toisten erien alkua radalla käynnistyi kevyt vesisade.

MX50-luokassa Valtteri Vilen oli päivän nimi, voittaen molemmat lähdöt. Miko Martin Korpela oli molemmissa erissä kakkonen ja Leo Huuskonen molemmissa erissä kolmas.

MX65-luokan ensimmäisessä A-finaalissa Luca Väg piti johtoa hallussaan parin ensimmäisen kierroksen ajan, mutta sitten Eemil Pesonen otti paikan kärjestä ja ajoi voittoon 16 sekunnin erolla Vägiin. Rene Nyman oli erän kolmas ja hän jäi 50 sekuntia Pesoselle. Toisessa erässä Pesonen pääsi jo alussa kärkeen ja vei erän 22 sekunnin turvin ennen Vägia. Arttu Savola oli erän kolmas. Tämä kolmikko oli myös päivän kokonaispisteiden kärki.

MXC-luokan ensimmäisessä A-finaalissa Saku Mansikkamäki dominoi erää ja otti voiton 20 sekunnin erolla Jimi Laitiseen. Hermannin Koskinen oli finaalin kolmas ja paras MXC/B-luokan kuljettaja Eelis Viemerö neljäs. Aaro Menna oli viides. Luokan toisen A-finaalin startissa Mansikkamäki kaatui ja joutui käymään ensimmäisen kierroksen jälkeen vielä varikolla oikomassa pyörää, joten voitto meni häneltä siinä rytäkässä. Erän voittoon ajoi tällä kertaa Koskinen, ennen Laitista ja Mennaa. Samu Niinimäki oli neljäs ja Arthon Alanne viides. MXC/A-luokan kokonaistuloksissa voiton otti Koskinen, ennen Laitista ja toisessa erässä seitsemänneksi noussutta Mansikkamäkeä. MXC/B-luokan päivän kokonaiskilpailun ykkönen oli Menna, ennen Viemeröä ja Matias Miettistä.

Täydelliset tulokset.

Huomenna Salossa ajavat MX125-, MXH-, MXB- ja MXD-luokat.