MX-liiga jatkuu Iisalmessa

Eemil Pesonen jatkoi Salon tapaan voitokkaalla tiellä MX65-luokassa.
Kuva
Jani Hovi
MX-liigan toinen kisaviikonloppu ajetaan Iisalmessa Parkatin Motocrossradalla. Lauantaina radalle pääsivät pienimmät luokat, eli MX65 ja MXC/B.

Päivän kisat käynnistyivät MX65-luokan B-finaalin ensimmäisellä erällä. Kun ensimmäinen kierros täyttyi, kärkipaikalla ajoi Milanna Miettinen. Hän piti paikkansa maaliin saakka ja voitti toiseksi ajaneen Leo Huuskosen kahdeksalla sekunnilla. Erän kolmas oli Sonja Matikainen.

Toisessa erässä voittoon ajoi Anton Agge, mutta tiukalle meni, sillä avauserän voittaja Milanna Miettinen hävisi vain 0,6 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Sonja Matikainen.

Yhteistuloksissa voiton otti Milanna Miettinen. Anton Agge nousi erävoittonsa ansiosta toiseksi ja kolmanneksi sijoittui Sonja Matikainen 

MX65-luokan A-finaalin ensimmäisessä erässä kolme kärkikuljettajaa erottuivat selkeästi muusta joukosta. Eemil Pesonen johti kisaa lähdöstä maaliin, vaikka Luca Väg ahdistikin tiukasti koko erän ajan. Kaksikon ero maalissa oli vajaat kolme sekuntia. Kolmanneksi kiirehti Viktor Leppälä.

Toisessa erässä Eemil Pesonen jatkoi avauserän malliin. Nyt voittomarginaali ennen toiseksi jälleen ajanutta Luca Vägiä oli reilut neljä sekuntia. Nyt kolmospaikalle nousi Arttu Savola.

Yhteistuloksien ykkönen oli Pesonen, toinen Väg ja kolmospytyn pokkasi Alex Laine.

MXC/B-luokka

Myös tässä luokassa ajettiin B- ja A-finaalit. B-finaalin ensimmäisessä erässä Lauri Seppälä hallitsi erää ja ajoi voittajana maaliin. Kovin helposti tuo voitto ei kuitenkaan tullut, sillä toiseksi sijoittunut Topias Reinikainen hävisi vajaat kolme sekuntia. Kolmantena ruutulipulle ajoi Veeti Huovilainen.

Toisessa erässä pakka sekosi melkoisesti, kun avauserän kolmen kärjestä vain Topias Reinikainen pystyi nousemaan kolmen joukkoon. Sen hän teki tyylikkäästi ajamalla erän voittoon. Toiseksi sijoittui Juuso Jalkanen ja erän kolmoseksi ajoi Silja Ruusunen.

Yhteistuloksen perusteella podiumille noustiin järjestyksessä Topias Reinikainen, Lauri Seppälä ja Silja Ruusunen.

A-finaalissa oli mukana myös neljä MXC/A-luokan kuljettajaa. He ajoivat maaliin järjestyksessä Jimi Laitinen, Kimi Tammi, Samu Niinimäki ja Eemi Jalkanen.

MXC/B-luokassa Eelis Viemerö oli aivan omaa luokkaansa, jättäen muut yli puolen minuutin päähän. Toiseksi ajoi Aaro Menna ja kolmanneksi Tiitus Räikkönen.

Toinen erä oli Jimi Laitisen näytöstä, eroa muihin tuli lähes minuutti. Sami Niinimäki oli C/A:n toinen ja Samu Niinimäki kolmas. Kimi Tammen kisa jäi kahteen kierrokseen.

MXC/B:ssä voiton otti avauserän kakkonen Aaro Menna, toinen oli Tiitus Räikkönen ja kolmas Miko Pirinen.

MXC/A:n yhteistulosten järjestys oli Laitinen, Niinimäki ja Tammi.

MXC/B:ssä podiumille noustiin järjestyksessä AaroMenna, Tiitus Räikkönen ja Heikki Vähäpesola.

Sunnuntaina Iisalmessa ovat vuorossa MXH-, MXB- ja MX125-luokan liigaerät. Lisäksi ajetaan MXD:n Suomen Cupin, sekä MX SV:n SM-pisteistä.

Täydelliset tulokset