MX-liiga jatkui Lappeenrannassa

Kuva
Jani Hovi
MX-liigan kuudes kisaviikonloppu toi kilpailijat Lappeenrantaan ja Muukon moottoriurheilukeskuksen motocrossradalle.

Ensimmäistä erää hallitsi Elias Villanen lähdöstä maaliin, ajaen selkeään lähes 19 sekunnin voittoon. Toisesta sijasta kisasivat ruutulipulle saakka Valtteri Vilen ja Miko Korpela. Maalissa Vilen oli sekunnin kilpakumppaniaan nopeampana. Toinen erä kirjattiin myös Villaselle ja nyt 24 sekunnin marginaalilla. Vilen oli tässäkin erässä toinen ja Korpela kolmas. Näin tämä kolmikko nousi myös podiumille yhteistuloksissa.

MX65-luokan avauserän vei nimiinsä Luca Väg. Rene Nyman ahdisti kuitenkin tiukasti ja oli ruutulipulla sekuntia myöhemmin. Erän kolmoseksi ajoi Viktor Leppälä. Toisessa erässä Väg oli aivan omaa luokkaansa ja otti erävoiton minuutin erolla muihin. Toinen oli Max Salomaa ja kolmas Okko Ollila. Toisen erän tulos oli myös podiumille nousujärjestys.

MXC/B-luokassa avauserän voitto kirjattiin Eelis Viemerölle. Toinen oli Atte Tolonen ja kolmas Eero Peippo. Toinenkin erä kirjattiin Viemerölle. Nyt toiseksi ajoi Aaro Menna ja kolmanneksi Otto Kumpulainen. Päivän voittaja oli selkeästi kahdella erävoitollaan Eelis Viemerö. Otto Kumpulainen nousi podiumin kakkospallille ja kolmanneksi parhaat pisteet kuittasi Aaro Menna.

MXC/A-luokassa ensimmäinen erä kirjattiin Kasimir Hinderssonille. Nico Stenberg kiirehti ruutulipulle toisena ja kolmanneksi kiireisin oli Miro Varjonen. Toisen erän kuittasi nimiinsä Jimi Laitinen. Stenberg ajoi jälleen toiseksi ja kolmanneksi niin ikään Varjonen. Päivän voittaja oli kahdella kakkossijallaan Stenberg. Laitinen ja Hindersson päätyivät tasapisteisiin, mutta päivän kakkonen oli toisen erän voitollaan Laitinen ja Hindersson joutui tyytymään kolmossijaan.

Kisat Lappeenrannassa jatkuvat sunnuntaina, jolloin vuorossa ovat MXH-, MXB-, MX125-, MXD- sekä MXATV-luokkien kisaerät.