Mutapaini New Jerseyssa

Justin Barcia juhli voittoon vaikeissa olisuhteissa.
Align Media
Justin Barcia hallitsi todella vaikeat olosuhteet ja ajoi voittoon viime yönä, kun Monster Energy Supercross-sarja jatkui Metlife Stadiumilla. Samalla 250-kuutioisten luokassa saatiin uusi voittaja.

Ilta kauden neljänneksi viimeisessä kilpailussa käynnistyi normaaliin tapaan hyväkuntoisella radalla, mutta juuri ennen 250-kuutioisen finaalin starttia ukkosmyrsky saavutti radan. Järjestäjät joutuivat tyhjentämään stadionin yleisöstä ja kilpailu oli tauolla yli tunnin ajan. Kun finaalit viimein päästiin ajamaan, oli rata muuttunut melkoiseksi uima-altaaksi ja etenkin viimeisenä ajetun 450-kuutioisen finaalin aikana rata oli todella hurjassa kunnossa.

450-kuutioisten finaalin startti meni Chase Sextonin nimiin, perässä Barcia, Ken Roczen ja Eli Tomac. Cooper Webb oli startin jälkeen vasta sijan 10 tuntumassa. Roczen nousi ensimmäisellä kierroksella kärkeen ja Sexton puolestaan kaatui kun Barcia ohitti hänet. Roczen ajoi muutaman ensimmäisen kierroksen aikana kolmen sekunnin johdon Barciaan, Tomacin ollessa puolestaan kolme sekuntia Barcian perässä. Benny Bloss neljäntenä ja Webb viidentenä.

Erot kasvoivat nopeasti hurjan suuriksi jo ensimmäisen viiden minuutin ajon jälkeen, mutta kärkikaksikko pysyi yhdessä nipussa. Roczen teki pienen virheen ja Barcia tavoitti saksalaisen, ohittaen tämän hetken kuluttua. Tuossa vaiheessa kolmantena ollut Tomac oli jo 13 sekunnin päässä kolmantena. Sexton oli noussut neljänneksi, mutta hän oli jo 32 sekunnin päässä kärjestä. Webb oli viidentenä, mutta jo 44 sekunnin päässä kärjestä, kun finaalia oli jäljellä kahdeksan minuuttia.

Kun finaali oli jäljellä kolme minuuttia, Tomac tavoitti Roczenin. Hetken kuluttua Roczen kaatui ja Tomac nousi toiseksi. Barcia ajoi varmasti finaalin lopun ja otti voiton 15 sekunnin turvin. Voitto oli Barcian ensimmäinen reiluun kahteen vuoteen. Tomac oli toinen ja Roczen kolmas. Sexton oli neljäs ja kierroksen Barcialle jäänyt Webb viides.

Sarjapisteissä Tomac kasvatti johtoaan Webbiin ja se on nyt 11 pisteistä.

250-kuutioisissa ajettiin kauden ensimmäinen showdown -kilpailu, jossa mukana oli molempien rannikoiden kuljettajat. Max Anstie ajoi uransa ensimmäiseen voittoon, ennen Jett Lawrencea ja Hunter Lawrencea.

Alla kilpailun tulokset ja sarjojen pistetilanteet.