Mustosen edustamalle Valsarnalle kylmää kyytiä Målillassasa

Must One’s Racing Team
Speedwayn Ruotsin Allsvenskanissa ajava Jesse Mustonen oli jälleen tositoimissa keskiviikkoiltana.

Jesse Mustosen edustama Valsarna ajoi keskiviikkona Målillassa kauden toisen Allsvenkan ottelunsa Smålänningarnan vieraana. Hagforsilaiset joutuivat lähtemään otteluun vajaalla, sillä Tomas Jonasson jäi ottelusta viime hetkillä pois, joten kova urakka oli joukkueella edessä.

Avauserässään Jesse otti ulkoradalta mahtavan startin ja johti erää lähes loppuun asti. Puolalainen Daniel Kaczmarek tuli Jessen takapyörässä kiinni koko erän ja lopulta ohitti varkautelaisen maaliviivalla. Pisteet meni erästä kotijoukkueelle 4-2.
Toisessa erässään Jesselle tapahtui työtapaturma ja hän ajoi ritsoihin tullen hylätyksi.

Kolmannessa erässään Jesse taisteli upeasti, ohitti kolmannen kierroksen ekapäässä sisäkautta Casper Henrikssonin ja ajoi erävoiton. Eräpisteet 3-3. Ottelun puolivälissä Jonassonin poisjäänti alkoi tosissaan näkyä ja kotijoukkue oli kiskaissut Valsarnaan jo 11 pisteen eron.

Neljännessä erässään Jesse ajoi kolmanneksi ja yhden pisteen. Joukkuekaveri Glenn Moi ajoi kuitenkin erävoiton, joten erä Valsarnalle 4-2.

Viimeisessä erässään Jesse otti sisäradalta todellisen tykkistartin ja ajoi ylivoimaisen voiton. Kun joukkuekaveri Adrian Bergqvist ajoi vielä kolmanneksi, niin erä Valsarnalle 4-2. Myös kilpailun viimeisen erän Valsarna voitti kapteeninsa Victor Palovaaran johdolla 4-2. Tämä oli joukkueelle laiha lohtu, sillä kotijoukkue voitti ottelun selkeästi pistein 52-37.

Päivän saldona Jesselle viidestä erästä kaksi erävoittoa ja 9 pistettä. Hyvä ajovire jatkuu edelleen.

- Ottelun tulos ja tappio harmittaa. Mutta kun yhden kuskin vajaalla joutuu lähtemään otteluun, niin sen tietää, ettei siinä oikeen voitosta ajeta, kommentoi Mustonen.

- Oma ajo oli ihan ok. En ole täällä aiemmin ajanut. Uudet, tietokoneohjatut lähtölaitteet oli myös mielenkiintoinen kokemus. Eka erän tappio maaliviivalla harmittaa, tein viimeisessä kurvissa virheen. Neljänteen erään vaihdettiin säätöjä, mutta ne ei toiminut. Viimeiseen erään muutettiin säätöjä ihan toiseen suuntaan ja ne osui kohdalleen, pyörä kulki tosi hyvin, toteaa Mustonen omasta suorituksestaan.