Mustosen edustamalle Valsarnalle kauden avausvoitto

Kuvassa Valsarnan joukkue kukitettuna voitetun ottelun jälkeen. Kuljettajat takarivissä vasemmalta Jeremia Thelaus, Leon Flint, Jesse Mustonen ja joukkueen kapteeni Victor Palovaara. Edessä Antonio Lindbäck ja Philip Hällström-Bängs.
Aake Mustonen
Hagforsilainen Valsarna ajoi keskiviikkoiltana kotiyleisön edessä Allsvenskan ottelussa kivenkovaa Griparnaa vastaan. Joukkue oli hävinnyt kolme aiempaa otteluaan, joten nyt oli niin sanotusti pakkovoiton paikka.

Mielenkiintoa otteluun lisäsivät kotijoukkue Valsarnan uudet vahvistukset, kokenut ja menestynyt Antonio Lindbäck sekä nuori tähtikuljettaja Philip Hällström-Bängs. Vastustajan riveissä ajoi Jesse Mustosen entinen joukkuekaveri tanskalainen Kenneth Hansen.

Kotijoukkue Valsarna oli alusta asti hyvässä vauhdissa. Ottelun puolivälissä kotijoukkue johti jo 10 pisteellä.

Mutta Griparna ei antanut periksi vaan kavensi eroa. Kotijoukkueen johto kuitenkin kesti loppuun asti ja kauden avausvoitto Valsarnalle pistein 47-43.

Jesse Mustonen aloitti kilpailun upealla erävoitolla kukistaen Hansenin. Toisessa erässä pisteitä tuli yksi Palovaaran ja Kim Nilssonin perässä.

Kolmannessa erässään Jesse otti mahtavan startin mutta teki ajovirheen eka kurvin ulostulossa ja tipahti kolmanneksi. Saaliina yksi piste. Neljännessä erässään Mustonen kävi kovan taistelun voitosta Hansenin kanssa. Tällä kertaa tanskalainen oli niukasti parempi. Viimeisessä erässä Griparnan Jonathan Ejnemark tuli maaliviivalla varkautelaisen ohi, joten viimeisestä erästä ei pisteitä tullut.

- Hienoa, että viimein voitettiin, joukkueelle tärkeä voitto. Nyt joukkueen kokoonpano oli vahva, tästä on hyvä jatkaa, kommentoi Mustonen.

- En täysin tyytyväinen ole omaan suoritukseen, mutta oli se ihan ok. Eka erä oli tosi hyvä. Sen jälkeen en oikeen saanut ajamisesta kiinni. Tästä jatketaan perjantaiksi Puolaan, Mustonen toteaa.