Mustonen jäi pisteen MM-sarjasta

Jesse Mustonen (5) piti Chris Harrisin takanaan erässä 15.
Kuva
Jesper Veldhuizen / Baansportfansite.nl
Jesse Mustonen jäi todella niukalla erolla MM-sarjan ulkopuolelle.

Maaradan MM-challenge ajettiin tänään Mühldorfissa Saksassa huippunopealla 1000 metrin ovaalilla. Suomen edustajina kilpailussa olivat Henri Ahlbom ja Jesse Mustonen. Suomen kolmas edustaja Tero Aarnio joutui jäämään kilpailusta pois loukkaantumisen vuoksi.

Panokset kilpailussa olivat kovat, sillä vain viidelle parhaalle oli tarjolla jatkopaikka, eli paikka vuoden 2025 MM-sarjaan. Suomalaiset aloittivat vahvasti, sillä sekä Ahlbom että Mustonen tulivat erässään toisena maaliin. Toisesta erästään Alhbom ajoi kolmannen sijan myötä kaksi pistettä mutta Mustonen jäi pisteittä. Kolmannesta erästään Mustonen ajoi kaksi pistettä ja Ahlbom yhden. Neljänteen ja viidenteen alkuerään Mustonen sai ajamisen jiiriin, tuloksena voitto ja toinen sija ja varkautelainen nousi mukaan semifinaalieriin. Ahlbom ei sen sijaan kahdessa viimeisessä alkuerässään pistepussiaan kasvattanut, joten miehen saldoksi jäi kuusi pistettä ja sija 16. Semifinaalissa Mustonen ajoi lopulta yhden pisteen ja jäi harmittavasti pisteen finaalista ja jatkopaikasta. Mustonen ajoi yhteensä 13 pistettä samoin kuin Hollannin Dave Meijerink ja Saksan Stephan Katt. Heidän osaltaan sijoitukset ratkaistiin lopulta arvalla. Siinä Mustonen veti "lyhyimmän tikun" ja sijoitus 9.

- Tottakai harmittaa, kun noin tipalle se jatkoonpääsy lopulta jäi. Kolme ekaa erää meni heikosti, kyllä se pitkä tauko 1000 metrin maaradoilta tuntui. Kahteen viimeiseen alkuerään sain juonesta kiinni ja ne meni hyvin. Semifinaalissa pääsin startista hyvin liikkeelle, mutta kun piti vaihtaa kakkoselle, niin vaihde löi vapaalle. Se erä meni sitten siinä. En tiedä, mitä siinä tapahtui, samalla lailla vaihdoin kuin muissakin erissä. Ja sijoituksen arvonnassakaan ei tuuria ollut, Mustonen kertoi.

Finaalin ja kilpailun voittajaksi ajoi kotiyleisön riemuksi Erik Riss. Riss voitti kuusi erää, mutta jäi yhdessä viimeiseksi teknisten murheiden vuoksi. Toiseksi ajoi Iso-Britannian Zach Wajtknecht ja kolmanneksi Tanskan Kenneth Hansen. Loput kaksi jatkopaikkaa ajoivat viime vuoden MM-hopeamies britti Chris Harris ja Saksan Daniel Spiller.

Tulokset:

1. Erik Riss, Saksa 24

2. Zach Wajtknecht, Iso-Britannia 26

3. Kenneth Hansen, Tanska 21

4. Chris Harris, Iso-Britannia 23

5. Daniel Spiller, Saksa 14

6. Henry van der Steen, Hollanti 14

7. Dave Meijerink, Hollanti 13

8. Stephan Katt, Saksa 13

9. Jesse Mustonen, Suomi 13 (3,0,2,4,3,1)

10. Jan Macek, Tsekki 12

11. Hynek Stichauer, Tsekki 11

12. Mathias Tresarrieu, Ranska 9

13. Mika Meijer, Hollanti 7

14. Max Dilger, Saksa 7

15. Jacob Bukhave, Tanska 7

16. Henri Ahlbom, Suomi 6 (3,2,1,0,R)

17. Jordan Dubernard, Ranska 4

18. Andrew Appleton, Iso-Britannia 2

19. Nigel Hummel, Hollanti 2

20. Thomas Valladon, Ranska 1

21. Julian Bielmeier, Saksa 1

22. Mario Niedermaier, Saksa 1