MP 24 -messut houkutteli nuorisoa paikalle, kaupallisuus kohdillaan

Teksti
Kuva
MP-messut tiedotus
Pohjois-Euroopan suurimmat moottoripyörämessut MP 24 -messut päättyi tänään hyvissä tunnelmissa.

Messuilla vieraili kolmen päivän aikana 52 000 kävijää, joista entistä suurempi joukko oli nuoria mopoharrastajia. Heidät messuille toi uusi MP Jonnela, joka sai hyvän vastaanoton. MP 24 -messut oli hyvä kaupallinen tapahtuma ja moottoripyörien maahantuojat olivat tyytyväisä myyntiin. Sähköavusteiset polkupyörät kiinnostivat ja VM MP Motoball -turnaus sai katsomot innostumaan. MP 24 Moottoripyörämessut järjestettiin perjantaista sunnuntaihin 2. – 4.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa.

MP 24 -messuilla oli edustettuina ovat kaikki tärkeimmät ja suurimmat moottoripyörämerkit uutuusmalleineen sekä entistä enemmän sähköavusteisia polkupyöriä, mönkkäreitä ja mopoja.  Nyt ensimmäistä kertaa MP-messuilla on nuorille suunnattu oma MP Jonnela -alue, jossa on esillä noin 100 nuorten tuunaamaa menopeliä. Petrol Circus Custom Bike Show’ssa kisattiin neljässä luokassa. Palkinnot jaettiin lauantaina ja tuomariston valinta oli  Lassa Sundbergin Husqvarna V-Twin 1923 ja näyttelyn paras pyörä Rasmus Leibin Kawasaki Z1000 Turbo.

”Nuorten moottoripyöräharrastuksen esille tuominen MP Jonnelassa sai paljon kiitosta. Tapahtuman jälkeen tehtävät kävijäkyselyt kertovat tarkemmin, kuinka paljon MP-messujen keski-ikä laski, mutta aivan selkeästi oli liikkeellä entistä enemmän nuorempaakin porukkaa. Tapahtuman uusi sijoitus pelitti myös hienosti ja tuki kaupallisuutta. Nyt kävijöiden suosimana lauantaina ei tullut isoja ruuhkia ja tungosta, vaan moottoripyöriin päästiin tutustumaan entistä paremmin. Porukkaa toki oli messuilla paljon”, kertoo projektijohtaja Niko Kantola Messukeskuksesta. ”Motoball-turnaukset järjestettiin nyt toista kertaa. Selkeästä laji innostaa motoristeja entistä enemmän. MP Jonnela ja MP Motoball nähdään varmasti myös ensi vuonna”, lupaa Kantola. 

Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Jarkko Tuomisto on korostanut MP-messujen roolia moottoripyöräkauden ja -myynnin kick-offina. Hyviä myyntilukuja kerrottiinkin usealla osastolla. ”Kaupallisuus on ollut kohdillaan ja hallipohjan muutos on tuonut motoristeja tasaisesti osastolle. Messuja on kehitetty oikeaan suuntaan ja uskon, että yrityksetkin ovat tehneet toiminnassaan hyviä muutoksia. Suuntana on kaupallisuuden lisääminen ja siinä ollaan onnistuttu”, kertoo Tuomisto. ”MP Jonnela toi messuille paljon nuoria, mutta osastollamme on liikkunut pääasiassa motoristeja, joilla on aito kiinnostus uuden moottoripyörän ostoon.”

Pohjois-Euroopan suurimmat moottoripyörämessut MP 25 järjestetään perjantaista sunnuntaihin 31.1.–2.2.2025 Helsingin Messukeskuksessa. MP-messut järjestää vuosittain Messukeskus Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Petrol Circus Custom Bike Show on osa MP-messuja. Seuraava Helsingin Messukeskuksessa järjestettävä yleisötapahtuma on Helsingin kansainväliset venemessut Vene 24 Båt  9. – 18.2.2024.