Motopalvelu katsojaopas: Nummelan SM-enduro

Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-sarjan kuudes osakilpailu ajetaan Nummelan Moottorikerhon isännöimänä. Samalla ratkaistaan myös kerhojoukkueiden Suomen mestaruus. Tässä kilpailun katsojaopas.

Noin 47 kilometrin mittaisella reitillä on kolme maastokoetta. A-, B- ja V40-luokkien osalta reitti kierretään kolmeen kertaan. V50- ja C-luokat selviävät reitistä kahdella kierroksella, kun puolestaan V60- ja D-luokkien osalta kisa on ohi yhden kierroksen jälkeen.

Suosikit

E1-luokassa pistetilanne on tiukka. Antti Hänninen tulee pistejohdossa Nummelaan, mutta takana vaanii vain neljän pisteen päässä mahtavaa kilpailukautta ajanut Roni Kytönen. Eemil Helander on vielä pistekolmosena, mutta tältä kaudelta miehen ajot on polvivamman takia ajettu. Peetu Juupaluoma on pistetaulukon nelosena. Eroa Kytöseen on kuitenkin jo 30 pistettä. Viidentenä pisteissä on Joni Kaivolainen, mutta miehen nimeä ei lähtöluettelosta löydy.

E2-luokassa Eemil Pohjola on tehnyt selvää jälkeä voittamalla kaikki osakilpailut. TM-kuljettaja tulee siis selkeänä ykkössuosikkina Nummelaan. Toisena pisteissä on Henry Olenius, mutta eroa Pohjolaan on 56 pistettä. Jussi Arvaja on kolmantena vain kolmen pisteen päässä Oleniuksesta. Neljäntenä on Jani Salonen ja viidentenä Dick Bergman.

E3-luokan kärkipaikkaa pitää hallussaan Aleksi Jukola, joka on sarjan avauskisaa lukuun ottamatta voittanut kaikki muut osakilpailut. Mika Tamminen on kakkospaikalla 11 pistettä jääneenä. Kolmantena on Henri Himmanen, neljäntenä Teemu Lehtimäki ja viidentenä Ossi Halonen.

Joukkuekilpailussa viime vuonna mitalit jaettiin järjestyksessä Jämsä, Vantaa ja Sipoo. Tuohon kolmikkoon kun lisää vielä Salpausselän joukkueen, niin eiköhän tuosta nelikosta tänä vuonnakin mestari löydy.

Reitti

Kilpailukeskus sijaitsee aivan Nummelan keskustan tuntumassa Martelan tehtaalla osoitteessa Ojakkalantie 10. Katsastus alkaa kello 7:00 ja ensimmäinen kilpailija lähtee reitille kello 9:00.

MK1 Höytiönummi

Maastokokeella on pituutta noin 6 kilometriä. Alussa on yksi kalliokinkare, kuivalla kelillä ei vaikeuksia, pätkän puolivälissä muutama samanlainen lisää. Seuraavaksi lyhyt hakkuuaukio ja lopussa nopeahkoa savipohjaista reittiä. Tekninen ja melko hidas maastokoe.
Lähtöpaikkaa lähin katuosoite Pillistöntie 91
Maalipaikkaa lähin katuosoite Pillistöntie 58
Yleisöpysäköinti Pillistöntie 91 kohdalta kääntyvän maastokokeen alkuun johtavan tien varteen, lähelle maastokokeen lähtöä. Maastokokeella ajetaan arviolta:
1. kierros klo 9.10-10.30
2. kierros klo 10.50-12.30
3. kierros klo 12.30-13.20

MK2 Tervalampi 

Maastokokeella on pituutta noin 5 kilometriä. Se on helppoa ja nopeaa, ei hankalia paikkoja. 
Lähtöpaikkaa lähin katuosoite Tervalammentie 540 
Maalipaikkaa lähin katuosoite Tervalammentie 714
Maastokokeen läheisyydessä ei ole järkeviä paikkoja yleisöpysäköintiin. Yleisöä ei suositella saapumaan tälle maastokokeelle. Maastokokeella ajetaan arviolta:
1. kierros klo 9.50-11.20
2. kierros klo 11.40-13.10
3. kierros klo 13.20-14.00

MK3 Lankila

Maastokokeella on pituutta noin 6 kilometriä. Se on valtaosin nopeaa mäntykangasta, pari pientä kinkamaa alkupuolella, lopussa yksi. Tätä pätkää on ajettu useasti aiemminkin.
Lähtöpaikkaa lähin katuosoite Kehätie 1068
Maalipaikkaa lähin katuosoite Kehätie 1018
Yleisöpysäköinti kartingradan ja 25-tien välisellä alueella osoitteessa Kehätie 980. Pysäköintialueelta on maastokokeen loppuosuudelle kävelymatkaa noin 200 metriä. Maastokokeella ajetaan arviolta:
1. kierros klo 10.10-11.40
2. kierros klo 11.50-13.40
3. kierros klo 13.40-14.20