Motopalvelu katsojaopas: Lumonite EnduroSprint

Tässä lauantaina ajettavan Lumonite EnduroSprintin katsojaopas.

Kotimainen endurokausi jatkuu lauantaina Hausjärvellä Lumonite EnduroSprintin merkeissä. Kilpailuun on ilmoittautunut yhteensä 161 kuljettajaa ja kisan suurin luokka kuljettajamäärällisesti on tuttuun tyyliin C-luokka, jossa reitille starttaa yhteensä 67 kuljettajaa. Kilpailun lähtö- ja maalipaikka löytyy osoitteesta: Puujaanlenkki 120, Hausjärvi.

Kisa starttaa liikkeelle aamulla klo 9:00, jolloin reitille lähtevät C, V50, V60- ja D-luokkien kuljettajat. Alustavan tiedon mukaan C- ja V50-luokat ajavat neljä kierrosta ja V60- sekä D-luokat kolme kierrosta. Edellä mainituissa luokissa on mukana yhteensä 94 kuljettajaa. Iltapäivän kilpailu pyörähtää käyntiin klo 13:00 ja silloin reitille starttaavat A, B- ja V40-luokkien kuljettajat, jotka ajavat yhteensä viisi kierrosta.

Kilpailussa kierretään 11,2 kilometrin mittaista lenkkiä, joka pitää sisällään pelto-osuuksia ja metsää. Reitti kiertelee lähtö- ja maalialueen läheisyydessä, joten yleisölle on runsaasti katselupaikkoja lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan.

Kuljettajat

Ilahduttavasti Hausjärvellä nähdään mukana myös useita maamme huippukuljettajia. Lahden SM-kilpailusta poissa ollut Aleksi Jukola käynnistää kisakautensa lauantaina ja lähteekin luonnollisesti kisaan yhtenä suurimmista suosikeista. Henry Olenius ajoi viime lauantain SM-avauksessa yleiskilpailussa seitsemänneksi ja on Jukolan ohella toinen kisan suurimmista suosikeista. Antti Ahtila ja Dick Bergman ajoivat myös hyvät kilpailut viime viikonloppuna ja mielivät varmasti Hausjärvellä kolmen parhaan joukkoon. Mielenkiintoista on myös nähdä Roni Salinin vauhti, joka tulee varmasti olemaan selvästi parempaa kuin viime viikonloppuna. Salin viihtyy paremmin Hausjärven kaltaiselle reitillä ja odotukset ovat korkealla.

Suurin mielenkiinto suuntautuu varmasti kuitenkin Matti Seistolaan, joka tekee paluun kisapoluille. Seistolan ajokerrat parin viimeisen vuoden aikana ovat kuitenkin valitettavan vähissä, joten realistisesti ajateltuna ei kannata kuitenkaan odottaa Seistolan taistelevan kisan voitosta. Entisen ammattilaisen tavoin hän tulee kuitenkin olemaan varmasti tuloslistalla korkealla.

Ennakkoon mielenkiintoisena nimenä esiin voidaan nostaa myös Rasmus Tuominen. Nuori Tuominen ajoi Lahdessa uransa parhaan kilpailun, ollen U20-luokassa kolmas ja voittaen B-luokan. Lauantaina edessä on täysin erilainen kilpailu, joten on mielenkiintoista nähdä, mikä on Tuomisen vauhti nopeammalla reitillä.

Kilpailun lähtöluettelo.

Kilpailun reittivideo (kuvattu 7.2.):

Kommentit

Lähettänyt Peteri Suomalainen : Pe, 02/21/2020 - 18:18

Masalla oli syöttö päällä, ainakin torstaina, ennen kuin lähti testaan Sherpaa Erkylään, oli pyörä Tapolan Jaken säädöissä :)

Language
suomi