Motopalvelu katsojaopas: Kärme Kustaan Kiemurat 2019

Kärme Kustaan Kiemurat kaasutellaan lauantaina 30.11. Tässä kilpailun katsojaopas.

Torstaina Hämeenlinnassa satoi vettä lähes koko päivän, eikä sääennuste perjantaillekaan ole juuri sen parempi. Mutta perjantain ja lauantain välisenä yönä pakkasten pitäisi saapua ja lauantaiaamuna pakkasta pitäisi olla viisi astetta. Samoin kisaa edeltävänä yönä pitäisi sataa myös runsaasti lunta, joka tuo oman mausteen kisaan.

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksena toimii tuttuun tapaan Etu-Hätilan kivääriammuntarata (Etu-Hätilantie 363, Hämeenlinna). Maastokokeen lähtö ja maali sijaitsevat myös kisakeskuksen yhteydessä ja ensimmäinen partio starttaa liikkeelle klo 9:01. Luokan 1 kuljettajat kiertävät reitin kolmeen ja muut luokat kahteen kertaan.

180 kuljettajaa

Kustaan kiemurat keräävät tänä vuonna 180 kuljettajaa, joka on kuusi enemmän kuin viime vuonna. Eniten partioita on luokassa 2, jossa reitille lähtee 25 joukkuetta. Ilahduttavasti luokassa 1 on myös 14 joukkuetta.

Ennakkoon kovin joukkue tulee jälleen kerran Jämsästä, kun Eemil Pohjola saa seurakseen Peetu ja Pyry Juupaluoman. Tiukan vastuksen heille antaa Antti Hännisen johtama joukkue, jossa ajaa Hännisen lisäksi Henry Olenius ja Teemu Latostenmaa. Myös Jiri Leinon johtama joukkue on varmastikin myös kärkijoukossa mukana. Leinon kanssa joukkueessa ajaa Markus Michelsson ja Jaakko Översti. Översti korvaa Jani-Petteri Leinon, joka joutui polvivamman takia jäämään sivuun joukkueesta. Sysmästä tulee myös kärkijoukkouhin mielivä joukkue, jossa ajaa Jani ja Joonas Salonen, sekä Tuomas Nieminen.

Kannattaa seurata myös kahden ”veteraanijoukkueen” keskinäistä taistelua, sillä huhujen mukaan myös näillä kahdella joukkueella on tavoitteena vaan toisen voittaminen. Santeri Enjalan, Juha Puotsaaren ja Mika Paavolan joukkue saa vastaansa Janne Mukkalan, Janne Rantasen ja Juha-Pekka Tirkkosen joukkueen.

Lähtöluettelo

Katselupaikat

Reitti noudattelee hyvin pitkälti viime vuoden reittiä ja yleisölle löytyy jälleen hyviä katselupaikkoja. Tutuin paikka on luonnollisesti Mäki, johon kuljetaan tänä vuonna vain Perä-Hätiläntien kautta (opastus 10-tietä noin 8 km Lahteen päin Hämeenlinnasta). 10-tien varrella on myös opasteet Mäkeen.

Karttalinkki Perä-Hätiläntien alkuun

Mäen ajavat 1- ja 2-luokka.

Aivan maastokokeen startissa on ensimmäinen pehmeä paikka, jossa on muutaman aiempana vuonna nähty ohjelmaa. Tähän paikkaan pääsee kävelemällä reittiä noin 100 metriä lähdöstä.

Reitin puolivälin on perinteinen Sammalsuo, jossa tänä vuonna ajetaan muutamankin ojan yli ja juuri nuo ojanylitykset ovat pehmeitä. Sammalsuon ajavat kaikki luokat.

Sammalsuolle pääsee myös melko helposti. Autot kannattaa pysäköidä Taka-Hätilantiellä (pelastustie, ei saa tukkia) sijaitsevan ”Parkun” puomin läheisyyteen. Reitti menee heti puomin jälkeen tien yli ja jos reittiä lähtee kävelemään reitin suuntaisesti, on noin 500 metrin jälkeen Sammalsuolla.

Karttalinkki ”Parkun” puomille.

Perinteinen Krokotiilioja on jälleen ohjelmassa kierroksen loppupuolella. Ojassahan on kova pohja, eikä siellä ole paljoa vettä kuivan kesän jälkeen, mutta varmasti näyttäviä hyppyjä paikassa nähdään. Oja löytyy, kun ajetaan Etu-Hätilän tietä kohti kilpailukeskusta ja käännytään vasemmalle metsäautotietä juuri ennen kilpailukeskusta. Reitti tulee tuota metsäautotietä pitkin tai osin aivan sen vieressä. Kun kävelee tuota metsäautotietä pitkin tien päähän, menee reitti metsään. Ojan ajavat kaikki luokat.

Karttalinkki Krokotiiliojalle.

Lisäksi aivan reitin lopussa on myös pehmeämpi kohta, johon pääsee helposti kävelemällä reittä vastakarvaan maalista. Kaikki luokat ajavat myös tämän kohdan.

Kilpailun sähköinen käsiohjelma.