Motopalvelu katsojaopas: Kalpalinna Enduro Sprint

Kuva
Jani Hovi
Lauantaina Kalpalinnassa ajetaan todella kovatasoinen enduro sprint kilpailu, jossa on mukana muun muassa Eero Remes, Matti Seistola, Roni Kytönen ja Eemil Pohjola. Tässä tietopaketti kisasta.

Kotimainen endurokausi jatkuu lauantaina 8.8. kansallisen enduron sprintin muodossa Kalpalinnassa. Toista kertaa järjestettävä kilpailu kokoaa poikkeuksellisen kovan osallistujajoukon kisaamaan paremmuudesta laskettelurinteen maastoihin. Yhteensä kisaan on mukaan ilmoittautunut 228 kilpailijaa.

Suurimpana suosikkina kisaan lähtee luonnollisesti enduron kolminkertainen maailmanmestari Eero Remes. Yamaha-kuljettaja saa monta nuorta haastajaa, joista tiukimman vastuksen ennakkoon antaa Italiasta keskiviikkona kotiutunut Roni Kytönen ja kauden ensimmäisen SM-enduron yleiskilpailun voiton ottanut Eemil Pohjola. Honda-kaksikon lisäksi kärkitaisteluun mukaan mieliin myös Hugo Svärd, Mika Tamminen, Roni Salin, Lari Jukola, Henry Olenius, Paavo Henriksson ja myös aktiivisen kilpailemisen lopettanut Matti Seistola. E1 -ja U20-luokan SM-sarjaa johtava Samuli Puhakainen on myös mukana kilpailussa, mutta lähtee kilpailuun vaan testaamaan reilu kuukausi sitten loukkaantuneen käden kestävyyttä.

Kilpailu käynnistyy aamulla 9 aikaan C-luokan neljän kierroksen mittaisella kilpailulla. Klo. 13:15 reitille starttaa puolestaan muut luokat. A, B- ja V40-luokat ajavat seitsemän kierrosta ja V50- ja V60-luokat puolestaan viisi kierrosta. Luvassa on pitkä kisapäivä ja viimeiset kuljettajat ovat maalissa illalla klo 19 jälkeen.

Kilpailupaikan osoite: Kalpalinnantie, 14200 Turenki

Lähtöluettelo

Aikataulu

Kilpailupaikalla on myös kahvilapalvelut.

Tilaisuudessa noudatetaan valtioneuvoston koronasta antamia turvaetäisyys- ja hygieniaohjeita.