Motocrossmestaruudet ratkeavat

Kuva
Jani Hovi
Motocrossin SM-sarjan finaali ajetaan tulevana viikonloppuna Orimattilassa. Viidestä mestaruudesta vasta yksi on ratkennut, joten neljä titteliä on vielä jaossa.

SML AMOQ SM-Motocross -sarja on tänä vuonna seitsemän osakilpailun pituinen. Nyt on edetty kauden viimeiseen kilpailuun, joten sarja päättyy tämän kauden osalta tulevana viikonloppuna Orimattilaan. Ollosten motocrossradalla ajettavaa kilpailua isännöi Orimattilan Moottorikerho. Kaksipäiväisessä kilpailussa ajetaan lauantaina MXC/A-luokan SM-osakilpailu, sekä neljä kansallista MX TOP250 Open- luokan kilpailua.

MXC/A-luokassa mestaruudesta ei tarvitse enää taistella, sillä Vilho Vehviläinen varmisti sen jo edellisessä osakilpailussa. Hopean ja pronssin kohtalo on sen sijaan vielä auki. Parhaista asemista hopeajahtiin lähtee Aleksi Pirinen, jolla on viiden pisteen etu Eeka Laaksoseen. Mitaleille on vielä teoreettiset mahdollisuudet myös Nico Bystedtillä, Miko Mannilalla ja Onni Kämärillä.

MXD-luokassa mestaruus on kahden kauppaa. Hanna Mertsalmi johtaa sarjaa 29 pisteen turvin ennen Janette Mielosta, joten puhtaasti ajamalla Mertsalmi kuittaa mestaruuden. SM-pronssiin on mahdollisuus monella kuljettajalla. Parhaissa asemissa on Carita Lomp, jolla on 18 pisteen etumatka Noora Uroon. Hanna Reinola on puolestaan vain 2 pisteen päässä Urosta ja Ria Virtanen 10 pisteen päässä Reinolasta,

MX125-luokan mestariksi ajaa todennäköisesti Kasimir Hindersson. Hänellä on 19 pistettä enemmän kuin toisena olevalla Eelis Viemeröllä, mutta Hindersson oli poissa yhdestä osakilpailusta, joten tuo ero voisi olla myös 50 pistettä enemmän. Onni Jaakonsaari on 23 pistettä Viemerön perässä ja vahvimmin kiinni SM-pronssissa. Pronssia jahtaavat kuitenkin myös 10 pisteen päässä oleva Santeri Oinonen ja hänestä 2 pisteen päässä oleva Simo Koskinen.

MX2-luokassa Sampo Rainio on sananmukaisesti viittä vaille mestari. Ero toisena olevaan Matias Vesteriseen on 45 pistettä, eli Rainio tarvitsee mestaruuteensa viisi pistettä. Vesterisen hopeasijaa jahtaa kuitenkin vain 7 pisteen päässä oleva Mauno Nieminen. Tämä tulee olemaan mitalikolmikko, sillä pisteissä seuraavina olevat Nico Stenberg ja Miro Varjonen ovat loukkaantuneiden listalla, eivätkä näin ollen ajokuntoisia.

MX1-luokassa on Jere Haavisto voittanut tähän mennessä kaikki erät. Nyt jännitetäänkin vain sitä, onnistuuko hän viemään mestaruuden maksimipistein. Muutenkin tilanne vaikuttaa selkeältä, sillä Juuso Matikainen on puristanut kauden aikana 16 pisteen eron Emil Silanderiin. Ajamalla tilanne ei varmaankaan muutu, mutta kysymys on moottoriurheilusta, jossa tekniikalla on oma osansa.

Ensimmäinen kisaerä Orimattilassa alkaa kumpanakin päivänä kello 11.00.

Kilpailun lipunmyynti tapahtuu portilta. Lippu lauantaille maksaa 10 € ja sunnuntaille 15 €. Alle 12-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. 

Ollosten motocrossrata sijaitsee osoitteessa Kangasvuokontie 14, Orimattila.