Motocrossin kilpailukalenteri 2020 on vahvistettu

Teksti
Kuva
Jani Hovi
Motocrossin lajiryhmä on vahvistanut ensi vuoden kilpailukalenterin.

Motocross-liigan ja motocrossin SM-sarjan kalenteri on valmistunut. 19.10.2019 julkaistussa kalenterissa oli kuusi (6) motocross-liigan osakilpailua, kuusi (6) SM-sarjan osakilpailua ja kerhojoukkuekilpailu. Kaudelle 2020 kilpailuja anoi kuusitoista kerhoa, joten kalenteriin lisättiin niin monta kilpailua, kuin oli mahdollista. Lopullisessa kilpailukalenterissa on kahdeksan motocross-liigan osakilpailua, kuusi SM-sarjan osakilpailua ja kerhojoukkuekilpailu. Lajipäivän yhteydessä julkaistun kalenterin päivämäärät ja formaatit pysyivät ilmoitetuilla paikoillaan, kalenteriin vain lisättiin kaksi motocross-liigan kilpailua.

Motocross-liigassa lauantaisin ajaa aina MX65 ja MXC/B ja sunnuntaisin MXH, MXB, MX125 ja MXD Suomen Cup. Näiden lisäksi viidessä kilpailussa, lauantaina,on mukana MX50-luokka ja joissain kilpailuissa MXATV-tai MXSV-luokka.

 

MX liiga

SM-sarjan osakilpailuissa lauantaisin ajetaan MXV-luokkienja MXJ-luokanSuomen Cup kilpailut jasunnuntaisin MXC/A-, MX2-ja MX1-luokkien SM-kilpailut. Lauantaisin vuorottelevat MXSV-luokan SM-kilpailu ja MXATV-luokan SM-kilpailu / Suomen Cup kilpailu siten,että jokaisessa kilpailussa on jompikumpi luokista mukana.

 

SM sarja

Kauden päätteeksi 19.-20.9.2020 kilpaillaan kerhojoukkuekilpailu Heinolassa(Heinolan Moottorikerho, HeMK).

Kansainvälisiin joukkuekilpailuihin ilmoittautuminen avattu

Kaudella 2020, kansainvälisiin joukkuekilpailuihin lähetettävien kilpailijoiden valintaa varten on luotu ranking-järjestelmä. Ranking-järjestelmään mukaan pääsee kilpailijat, jotka ovat ilmoittautuneet järjestelmään 1.4.2020 mennessä.

Ilmoittautumislomake: https://www.moottoriliitto.fi/lajit/motocross/ilmoittautuminen-kv-joukk…