Moottorikelkkojen Watercross-kausi käynnistyy Tahkolla

Teksti
Kuva
Ahti Räsänen
Varsinkin Pohjois-Suomessa kovaa suosiota nauttiva, moottorikelkoilla ajettava Watercross pääsee käynnistämään kisakautensa tulevana lauantaina 18.7.2020.

Viime kesänä ensimmäistä kertaa Tahkolla järjestetty Watercross-kilpailu keräsi mukaan lähes 1500-päisen yleisön sekä 33 kuljettajaa taistelemaan voitosta kolmessa kilpaluokassa. Tänä kesänä kilpailuun on ilmoittautunut 50 kuljettajaa, myös viime vuoden voittaja Aki Pesonen. Kilpaa ajetaan Harraste, Semi Pro ja Open-luokissa. 

Tapahtuman järjestyminen oli korona-tilanteesta johtuen pitkän aikaa erittäin epävarmalla pohjalla, kertoo tapahtuman järjestäjän LiveSports Promotions Oy:n Pauli Kauppinen. “Vielä toukokuun alkupuolella kisojen järjestäminen näytti erittäin epätodennäköiseltä. Kaikki muut kilpailunjärjestäjät olivat jo ilmoittaneet kilpailujensa perumisesta, mutta me vielä odotettiin jos tilanne kehittyisi kaikkien kannalta parempaan suuntaan. Onneksi tilanne on parantunut ja Tahkolla päästäänkin nyt nauttimaan toista kertaa huippujännittävästä Watercrossista!”

Lipunmyynti on tänä kesänä toteutettu vain ennakkomyyntinä. “Lippukauppa on käynyt tänä kesänä todella hyvin. Ensimmäinen katselulohko myytiin loppuun muutamassa päivässä ja toinenkin lohko myydään loppuun hyvissä ajoin ennen tapahtuman alkua. Tapahtumaa on tarkoitus kehittää ja kasvattaa merkittävästi isommaksi yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa, joten toivotaan että tämä korona-pandemia saadaan yhdessä kukistettua ennen sitä. Nythän tilanne vaikuttaa yleisesti tosi hyvältä, mutta jokaisen tapahtumakävijän täytyy edelleen muistaa omat velvollisuutensa hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä. Näistä muistutamme alueelle sijoitettavin kyltein ja tietenkin myös käsidesipisteitä on alueella runsaasti”, toteaa Pauli Kauppinen.

Kilpailu käynnistyy Tahkolla 18.7.2020 klo 12.00. Kilpailuja voi seurata myös suorana LiveSportsin YouTube-kanavalta osoitteesta www.youtube.com/livesportsfi.

Osallistujalistat, tarkemmat aikataulut ja muu info osoitteessa www.livesports.fi/watercross