Mönkijöiden EM-joukkuekilpailu Saksassa

Teksti
ATV-luokan kuljettajat kaasuttelevat viikonloppuna Saksassa.
Kuva
Jani Hovi
Viikonloppuna kolme suomalaiskuljettajaa taistelee Euroopan herruudesta mönkijöiden QuadCross of European Nations -kilpailussa Saksassa.

Schwedtin radalla Saksassa ajettavassa QuadCross of European Nations -kilpailussa on mukana 18 maata, ja jokaisessa maajoukkueessa kilpailee kolme ATV-motocrosskuljettajaa. Ennakkosuosikkina kilpailuun lähtee hallitseva mestari Yhdysvallat. Viime vuonna napattu kymmenes sija oli Suomen joukkueelle kaikkien aikojen paras sijoitus kyseisessä kilpailussa.

Tänä vuonna Suomea ovat vaasalaisen Niko Laakso, Max Karilainen ja Lasse Ruotsalainen. Menestys edellyttää kolmikolta virheetöntä yhteispeliä.

– Lähdetään parantamaan viime vuoden kymmenettä sijaa. Joukkuekilpailu vaatii kaikilta kolmelta kuljettajalta ehjiä eriä ja omaa parasta suorittamista, Laakso tuumaa.

21-vuotias Laakso saa kilpailuihin alleen tuliterän mönkijän, joka saapuu Hollannista suoraan kilpailupaikalle Saksaan. Miehellä ei näin ollen jää ylimääräistä aikaa päästä kilpurin kanssa sinuiksi.

– Mönkijä on tikissä, mutta siihen pitää aika äkkiä tottua. Luulisin, että se käy kuitenkin suht nopeasti, mitä nyt iskareita pitää ehkä vähän säädellä, otaksuu Laakso.

QuadCross of European Nations alkaa lauantaina aamun vapailla harjoituksilla. A-ryhmän alkuerä ajetaan klo 12.45, B-ryhmän erä klo 14.25 ja C-ryhmän erä klo 16.40. Suomen joukkueesta Karilainen ajaa A-ryhmässä, Ruotsalainen B-ryhmässä ja Laakso C-ryhmässä.

Sunnuntain ensimmäinen finaalierä ajetaan klo 10.45, ja erässä ajavat sekä A- ja B-ryhmät. Toinen finaalierä on vuorossa klo 12.45, ja siinä ajavat B- ja C-ryhmä. Päivä päättyy A- ja C-ryhmän finaalierään klo 15.30.