MM-sarja päätökseen, suomalaisittain mielenkiintoinen viikonloppu

Kuva
Juan Pablo Acevedo
Motocrossin MM-sarja saadaan päätökseen tulevana viikonloppuna, mutta suomalaisittain huomio kiinnittyy MM-pistetaistelun ulkopuolelle.

Matterley Basin isännöi motocrossin MM-sarjan kauden viimeistä kisaviikonloppua Englannissa. Kauden päätöksessä ei nähdä kummankaan MM-luokan osalta mestaruustaistoa ja MXGP-luokassa ovat jo kaikki mitalistitkin selvillä. MX2-luokassa tilanne on sen sijaan todella tiukka kahden himmeimmän mitalin osalta. Jago Geerts on sarjassa toisena, mutta vain neljän pisteen päässä hänestä ovat tasapistein Liam Everts ja Simon Längenfelder. Näin ollen luvassa on todella mielenkiintoinen viikonloppu ja myös lauantain karsintaerällä on iso merkitys, vaikka siitä jaetaankin vähemmän pisteitä.

Suomalaisittain huomio sen sijaan kiinnittyy MXGP-luokkaan. Mukaan kilpailuun on ilmoittautunut tasan 40 kuljettajaa ja heidän joukossaan ovat myös Jere Haavisto ja Harri Kullas. Molemmat valmistautuvat viikon kuluttua ajettavaan maajoukkueiden MM-kilpailuun ja haluavat varmasti hyvän kenraaliharjoituksen sitä silmällä pitäen.

Suomalaisväriä nähdään myös EMX125-luokassa, jossa mukana on Kasimir Hindersson. Lommelissa erävoiton ottanut Hindersson näytti sen jälkeen Uddevallassa, että vauhtia on myös kovalla radalla, ajaen eräsijat neljä ja viisi.

EMX250-luokassa mestaruus on jo ratkennut, eikä mitaleistakaan ole luvassa mitään jännitysnäytelmää. Mielenkiintoa luokkaan tuo kuitenkin Hollannin nuori Lotte Van Drunen, joka sijoittui pari viikkoa sitten päättyneessä naisten MM-sarjassa kolmanneksi.

d