MM-motocross ja EM-enduro samaan aikaan Suomessa

Kuva
Jani Hovi
Valitettavasti ensi kesänä Suomessa ajetaan samana viikonloppuna MM-motocross ja EM-enduro.

Motocrossin MM-sarjan kalenteri julkaistiin sarjan promoottorin toimesta hetki sitten. Huomio suomalaisittain kiinnittyy luonnollisesti Kymiringillä ajettavaan MM-kisaan, joka kaasutellaan elokuun 13.-14. päivä. Valitettavasti tuona samana viikonloppuna Sipoossa ajetaan myös EM-enduroa, jonka kalenteri julkistettiin kolme viikkoa sitten.

Luonnollisesti EM-enduron päivämäärä oli tiedossa jo ennen kuin MM-motocrossin kalenteri lyötiin lukkoon ja tietojemme mukaan suomalaisten toimesta MM-kalenteriin yritettiinkin vaikuttaa. Monien mielestä olisi ollut varmastikin ”helppo” vaihtaa Suomen ja Ruotsin (6.-7.8.) peräkkäisien MM-osakilpailujen kisaviikonloppuja, mutta näin ei tapahtunut. Tietojemme mukaan eri vaihtoehtoja tutkitaan yhä, mutta oletettavasti vaihtoehdot ovat vähissä. Enduron EM-kalenterin osalta kisapäivän muuttaminen on äärettömän hankalaa, sillä monet maat ovat jo lyöneet lukkoon omat paikalliset kisakalenterit sen jälkeen, kun EM- ja MM-kalenterit julkaistiin kolme viikkoa sitten. Ja luultavimmin motocrossin MM-kalenteria ei lähdetä muuttamaan enää tämän asian tiimoilta, kun asiaa ei alun perinkään huomioitu.

Kahden eri lajin EM- ja MM-osakilpailun ajaminen samassa maassa ei ole monelle suuremmalle maalle mikään ongelma, mutta Suomen kaltaisessa pienessä maassa tilanne aiheuttaa luonnollisesti haasteita jo toimitsijoiden saamisen suhteen.

Kommentit

Lähettänyt jani siikamäki : To, 11/18/2021 - 12:06

ajetaan jos ajetaan ellei taas sankkeri pahene ja rajat kiinni,lukkoon lyöminen on turhaa

Kieli
suomi