Mitä hallituksen linjaukset tarkoittavat kilpailuillemme?

Kuva
Jani Hovi
Suomen hallitus piti keskiviikkoiltana tiedotustilaisuuden, jossa käsiteltiin myös kokoontumisrajoituksia, jotka ovat merkittäviä asioita meidän kisakauden kannalta.

Hallituksen keskiviikon linjauksista kilpailutoiminnan kannalta merkittävin oli se, että yli 500 hengen tapahtumat kiellettiin heinäkuun loppuun asti. Mitä tämä sitten meidän kannalta käytännössä tarkoittaa? Ainakin sitä, että yleisöä ei kilpailun voi ottaa heinäkuun loppuun asti, mikäli niitä päästäisiin ajamaan. Tämä tarkoittanee valitettavasti myös sitä että, heinäkuun 12. päivä ajaa pitänyt Kymiringin MotoGP jää ajamatta heinäkuussa. Luonnollisesti kilpailun kohtalosta ei olla vielä tiedotettu mitään. Kymiringillä ajettava MXGP-kilpailu puolestaan kaasutellaan vasta elokuun lopussa ja siihen mennessä ainakin nykyiset rajoitukset on poistettu, tämän hetken tiedon mukaan.

Mutta mitä käy sitten alle 500 hengen tapahtumille? Suomen pääministeri Sanna Marin kertoi tiedotustilausuudessa, että hallitus käy rajoitustoimenpiteitä läpi 3. toukokuuta ja silloin katsotaan, onko syytä jatkaa yli 10 hengen kokoontumisten kieltämistä. Yli 500 hengen kokoontumiset haluttiin kieltää jo nyt, jotta tapahtumien järjestäjät voivat varautua asiaan nopeammin. Näin ollen kesä- ja heinäkuun kilpailujen ja tapahtumien lopullinen kohtalo ratkeaa vasta vapun jälkeen. Mikäli 10 hengen kokoontumisrajoitusta jatketaan, ei kilpailuja ole mitään mahdollisuutta järjestää. Jos alle 500 hengen kokoontumiset sallitaan, on olemassa mahdollisuus joidenkin kilpailujen ajamiselle, kunhan niissä pysytään alle 500 ihmisen määrässä.

Kommentit

Lähettänyt Pasi Sundell : Ke, 04/22/2020 - 23:10

Olisi kyllä hienoa jos moottoriliitto selvittäisi voiko järjestää kilpailuja niin, että ne toteutuu alle 500 hengen kokoontumisena. Silloin näkisi viimeistään 3.5. onko edes pienintäkään toivoa ajaa kisoja tänä vuonna vai tuliko ostettua lisenssi turhaan. 

Language
suomi

Lähettänyt MIKKO HYYTIÄINEN : To, 04/23/2020 - 07:42

En näe kilpailujen järjestämiselle mitään estettä tietyin rajoittein. En muista suomimantsa kisoissakaan ikinä nähneeni isoa yleisöä reitin varrella. Suosituimmat alueet kuten lähtö ja maali pitää sulkea riittävän laajalta alueelta, ei silloin laiskimmat edes jaksa tulla katsomaan kisaa.

Language
suomi