Mikkelissä täysin uusi kisareitti

Kuva
Jani Hovi
Enduron SM-sarja päättyy reilun viikon kuluttua Mikkelissä, jossa kuljettajat pääsevät ajamaan täysin uudelle reitille.

Mikkelin Moottorikerho juhlii tänä vuonna 90-vuoden mittaista taivaltaan ja juhlavuoden kunniaksi he järjestävät enduron SM-kauden viimeisen osakilpailun 9. syyskuuta. Kilpailun järjestäjät ovat tehneet suuren määrän työtä juhlakilpailun reitin eteen ja ovat raivanneet yli 30 kilometriä uutta reittiä maastoon. Kilpailun kaikki maastokokeet ovatkin täysin uusia, eikä niitä ole aiemmin ajettu kilpailuissa. Luvassa on myös perinteinen endurokilpailu, jossa ajoaikaa on luvassa kaikille luokille.

Kilpailun reitti on noin 60 kilometriä pitkä ja siinä on viisi maastokoetta. Yhden kierroksen maastokokeiden kesto on yhteensä lähemmäs 50 minuuttia. Miesten SM-luokat ajavat kolme täyttä kierrosta, eli 15 maastokoetta. Muut luokat ajavat viimeisen kierroksen lyhennettynä, maastokokeita kertyessä yhteensä 12. Näin voidaankin sanoa, että maastokoeaikaa tulee kertymään jokaiselle luokalle runsaasti.

Maastokokeet kiertelevät luonnollisesti pääosin metsässä, mutta mukaan mahtuu myös aivan Otavan keskustassa ajettava yleisöerikoiskoe.

Kilpailun ilmoittautuminen päättyy lauantaina 2.9.

Lisätietoa kilpailusta.