Mielenkiintoinen kauden avaus

Eemil Pohjola on suurin suosikki kauden avauksessa lauantaina.
Kuva
Jani Hovi
Keravalla nähdään lauantaina mielenkiintoinen endurokauden avaus, jossa on mukana useampi Suomen huippu.

Kotimainen endurokausi käynnistyy ensi lauantaina Keravalla (Myllykorventie 16, Kerava) CF Moto endurosprintin merkeissä. Kilpailuun on ilmoittautunut määräaikaan mennessä 139 kuljettajaa. Kilpailutapahtumat Keravalla käynnistyvät aamulla klo. 9:01. Tuolloin reitille lähtevät naiset, C, V50, V60, V70- ja classicluokkien kuljettaja. He ajavat kolme kierrosta. Iltapäivällä reitillä nähdään A, B- ja V40-luokan kuljettajat. He ajavat neljä kierrosta. Kilpailun maastokokeen mitta on 7,4 kilometriä. Kilpailun reitti pyöriin pienellä alueella, varikon vieressä. Myös yleisöpysäköinti on aivan reitin vieressä

Kova taso

Pienestä osallistujamäärästä huolimatta kilpailussa riittää jännitettävää, sillä mukana nähdään useampikin Suomen huippukuljettaja. Suurimpana suosikkina reitille starttaa Eemil Pohjola, joka on vaihtanut tälle kaudelle E3-luokkaan. Pohjolalle kovimman vastuksen antanee kolmikko Aleksi Jukola, Antti Hänninen ja Hugo Svärd. Hyvää vauhtia voidaan odottaa myös Albert Juholalta, joka on aina viihtynyt hyvin lumella. Spoorissa hyvin perinteisesti viihtyvät myös Pasi Tsutsunen ja Antti Ahtila, mutta valitettavasti lumiolot eivät tällä hetkellä suosi perinteisiä spoorikettuja.

Hyviä suorituksia voidaan odottaa myös Ville Meisolalta ja Niklas Laankoskelta. Loukkaantumisen jälkeen Keravalla paluun poluille tekee Tiitus Enjala ja puolestaan Kim Teikari tekee paluun muutaman vuoden ajotauon jälkeen. Mielenkiintoista onkin nähdä, millaista heidän menossa lauantaina on. Kun listalle heitetään vielä Jussi Arvaja, Jani Salonen, Teemu Latostenmaa ja Juha-Pekka Tirkkonen, niin edessä on todellakin kovatasoinen kilpailu.

Kilpailun aikataulu:

C, V50, V60, V70, Naiset, Classic: 3 kierrosta

1. kierros 9:01
2. kierros  9:44
3. kierros 10:27

A,B,V40: 4 kierrosta

1. kierros 13:01
2. kierros 13:39
3. kierros 14:17
4. kierros 14:55

Kilpailualueen kartta.

Alla päivitetty reittivideo, joka on kuvattu 22.1.