Mats Järf MM-karsintaan, SM-karsintakilpailun kuljettajat

Max Koivula ja Mats Järf lunastivat paikkansa jääspeedwayn MM-sarjaan.
Kuva
Timo Eronen
Mats Järf pääsi mukaan jääspeedwayn MM-karsintaan. Samalla lajiryhmä julkaisi SM-kilpailuun ilmoittautuneet kuljettajat.

Vaasalainen Mats Järf on Suomen toinen edustaja jääspeedwayn MM-karsinnassa Örnsköldsvikissä Ruotsissa 28.1.2023. Karsinnassa oli alkujaan paikkoja myös venäläisille kuljettajille, mutta he eivät voi karsinnassa ajaa. Näin moottoripyöräurheilun kattojärjestö FIM myönsi Suomelle karsintaan toisen paikan.

Tampereella 11.3.2023 ajettavaan SM-Finaaliin on määräaikaan mennessä tullut 19 ilmoittautumista. Speedwayssa kilpailutaulukkoon mahtuu 16 ajajaa ja 2 varamiestä. Tämä tarkoittaa sitä, että lajiryhmän on valittava kolme ajajaa suoraan SM-Finaali kilpailuun.

SM-Karsintakilpailu ajetaan Messilässä 28.1.2023. Samana päivänä Ruotsin Örnsköldsvikissä ajetaan henkilökohtainen MM-karsinta, jossa Suomea edustaa Max Koivula ja Mats Järf. Koivulan ja Järfin lisäksi lajiryhmä nimeää hallitsevan Suomenmestarin Aki Ala-Riihimäen suoraan SM-finaaliin. SM-karsinnasta 13+2 kuljettajaa pääsevät Tampereella ajettavaan SM-finaaliin.

Jääspeedwayn SM-finaaliin ilmoittautuneet kuljettajat:

Ala-Riihimäki Aki, SeMK
Biskop Christer, KPMK
Ervasti Artturi, OMK
Helin Mika, FMS
Huusko Heikki, KaMK
Isoaho Matti, OMK
Järf Mats, VaMK
Kankkunen Timo, VRT
Koivula Max, KaMoKe
Koivula Jani-Pekka, KaMoKe
Mustonen Topi, HMK
Mäkinen Mikko, HäMK
Norola Tomi, SsMK
Seppä Jukka-Pekka, VaMP
Suolammi Tommi, TamMC
Suolammi Atte, HäMK
Systä Rami, JaMoKe/UA
Weckman Markku, HyMK