Matikainen: ”Yritin perua osallistumiseni Hyvinkäälle”

Kuva
Jani Hovi
Juuso Matikainen oli viikonlopun suomalaistähti EMX Open-luokassa Hyvinkäällä. Mutta lähellä oli, ettei miestä oltaisi nähty kilpailussa lainkaan.

Juuso Matikainen huudatti suomalaisyleisöä Hyvinkäällä EMX Open-luokassa. Molemmissa kisaerissä kolmanneksi ajanut Matikainen putosi harmittavasti viikonlopun totaalin podiumilta toisen erän viimeisellä kierroksella, kun Tomas Kohut ohitti miehen. Joka tapauksessa Matikainen oli viikonlopun totaalin neljäs, tasapistein kolmannelle korokkeelle nousseen Kohutin kanssa.

Lauantaina ajetussa ensimmäisessä kisaerässä Matikainen epäonnistui hieman startissa, mutta tutkittuaan videota startista lauantaina illalla, paikallisti Husqvarna-kuljettaja virheensä ja korjasi tilanteen sunnuntaina ajetussa toisessa erässä. Siinä Matikainen nappasi erän komennon heti lähdöstä ja johti pitkään, kunnes takaa tultiin väkisin ohi.

- Lähtö oli nyt hyvä. Katsoimme eilen videoita, että mikä ensimmäisessä lähdössä meni pieleen. Nyt se lähti kuin kuuluukin lähteä. Aika hyvän ja rennon ajon sain päälle eikä kukaan oikeastaan päässyt alussa edes kokeilemaan ohitusta. En oikein mistä siinä pattisuoralla tapahtui, kun Krestinov tuli ohi. Teinkö virheen vai oliko hän vain puhtaasti nopeampi. Pystyin aika hyvin ajamaan hänen perässä ja katsomaan linjoja. Siinä viimeisellä kierroksella tuli kahden kierroksella ohitettavan suma ja kolmantena ajanut Kohut sai minut kiinni. Tein siinä alamäen jälkeen virheen enkä päässyt hyppäämään pöytää yli ja Kohut pääsi ohi. Tein heti perään uuden virheen ja hän pääsi saman tien karkuun enkä enää päässyt iskemään takaisin. Olin siinä uskossa, että kaksi kolmossijaa riittää totaalin podiumille, mutta näköjään tipuin neljänneksi, Matikainen harmitteli.

Matikaisen tavoitteena oli ajaa vähintään kymmenen parhaan joukkoon ja sijoitus viiden parhaan joukossa olisi tyydyttävä suoritus. Kun tarjolla oli enemmän, oli Matikainen kovana kilpailija heti erän jälkeen hieman pettynyt.

- Kyllähän tämä oikeasti meni aika hyvin, mutta tuossa erän aikana nälkä kasvoi syödessä kun huomaat, että on mahdollisuus podiumille. Sitten kun siitä tippuu viimeisellä kierroksella niin ottaahan se päähän.

- Yleisön pauhu kuului hyvin nytkin ja siitä sai hyvin virtaa kun meinasi kädet vähän puutua. Iso kiitos yleisölle, Matikainen kiitteli.

Matikaisen osallistuminen Hyvinkäälle oli pienestä kiinni, sillä Orimattilan SM-kilpailun äkillisen puutumisen ja nelostilan jälkeen mies oli valmis jättämään EM-kilpailun väliin.

- Orimattilan farssin jälkeen menin maanantaina nettiin perumaan osallistumiseni, mutta nettisivut olivat jotenkin jumissa eikä se onnistunut. Siinä työpäivän jälkeen tuli toisiin aatoksiin ja ihan hyvä, että tänne tuli lähdettyä, Matikainen paljasti.