Matikainen täräytti pohjat

Kuva
Jani Hovi
Juuso Matikainen ajoi MX1-luokan aamun aika-ajojen pohja-ajan. MX2-luokassa saman teki Emil Silander, joka johtaa Matikaisen tavoin SM-sarjaa.

Porin SM-crossin aika-ajot starttasivat liikkeelle kauniissa auringonpaisteessa, lämpötilan ollessa lähellä 20 astetta jo aamulla.

Ensimmäisenä radalla nähtiin MXC/A-luokka. Luokan pohja-ajan ajoi Nico Stenberg. 0,4 sekuntia hänellä jäi mestaruuden jo Alavudella varmistanut Kasimir Hindersson. Eliel Lehtinen oli kolmas, jääden 1,8 sekuntia pohjista. Mikk Martin Lohmus oli neljäs ja Veeti Oksanen viides.

MX2-luokan aika-ajojen nopein oli SM-pistekärjessä oli Emil Silander. Priit Rättsep jäi hänelle 0,4 sekuntia ja oli toinen. Silanderin kanssa mestaruudesta taisteleva Matias Vesterinen oli kolmas, jääden 0,7 sekuntia pohjille. Roni Kytönen oli neljäs ja Aleksi Kurvinen viides.

MX1-luokassa sarjan pistekärki Juuso Matikainen antoi myrskyvaroituksen muille, ajamalla luokan pohjat 0,2 sekunnin erolla Harri Kullakseen. Santtu Tiainen oli kolmas ja jäi pohjista 1,8 sekuntia. Kim Savaste oli neljäs ja Matikaisen kanssa mestaruudesta taisteleva Karel Kutsar viides. Kutsar jäi Matikaiselle 2,2 sekuntia.