Mansikkamäki dominoi Kuopiossa

Teksti
Jani Hovi
MX-liigan toisena kilpailupäivänä Kuopiossa ajettiin myös nuorten luokan SM-pisteistä. Parhaasta suorituksesta vastasi Saku Mansikkamäki voittamalla molemmat erät.

MXJ-luokassa ajetaan nuorten Suomen mestaruudesta. Saku Mansikkamäki teki aika-ajossa lähes kahden sekunnin pohjat. Ei siis ollut mikään yllätys, että Mansikkamäki otti ensimmäisessä erässä heti kärkipaikan haltuunsa ja alkoi tehdä eroa muuhun joukkoon. Hän johti erää koko ajan ja ajoi myös ruutulipulle ensimmäisenä. Matias Miettinen aloitti hyvin, mutta tippui jo alussa kakkossijalta seitsemänneksi. Kakkospaikalle nousi Eemil Pesonen, eikä tuosta paikasta enää luopunut. Miettinen teki nousua koko erän ajan ja ruutulippu tervehti Miettistä kolmantena.

Myös toinen erä sujui Saku Mansikkamäen johtaessa lähdöstä maaliin. Santeri Oinonen ajoi lähes koko erän kakkospaikalla, mutta joutui päästämään Matias Miettisen ohitseen erän loppupuolella. Miettinen ajoi maaliin toisena ja Oinonen oli kolmas.

Podiumin ykköskorokkeelle nousi kahdella erävoitolla Saku Mansikkamäki. Päivän kakkonen oli Matias Miettinen ja kolmanneksi parhaat SM-pisteet saalisti toisessa erässä neljänneksi ajanut Eemil Pesonen.

Salokoski voitti

MX-liigan pisteistä kisattiin kolmessa luokassa. MX50-luokan ensimmäisessä erässä Peetu Salokoski aloitti kolmospaikalla, mutta nousi parin kierroksen jälkeen johtoon ja ajoi selkeään erävoittoon. Oliver Asikainen käväisi erän alussa johdossakin, tippui sitten neljänneksi ja nousi nopeasti kolmanneksi. Hän kävi tiukkaa kisaa pitkään toisena ajaneen Leevi Kuulasvuon kanssa kakkossijasta ja onnistui nousemaan erän loppupuolella toiseksi. Kuulasvuo ehti maaliin kolmantena.

Toisen erän aloitti parhaiten Oliver Asikainen. Kolmannella kierroksella Peetu Salokoski ohitti Asikaisen ja jatkoi kärjessä maaliin saakka. Asikainen säilytti kakkospaikkansa ja kolmantena maaliin kiirehti jälleen Leevi Kuulasvuo. Podiumille noustiin järjestyksessä Salokoski, Asikainen ja Kuulasvuo.

Lindströmin tahtiin

MX65-luokan ensimmäistä erää mentiin toiseksi viimeiselle kierrokselle asti Sami Oinosen johdolla. Sitten takaa tuli Mikke Lindström, ohitti Oinosen ja ajoi erän voittoon. Oinonen ehti maaliin toisena. Joonatan Nikkilä ajoi pitkään sijoilla 4-5, mutta onnistui viimeisellä kierroksella ohittamaan Aapo Ylimäen ja nousi kolmanneksi.

Toinen erä käynnistyi Aaron Koivulan johdolla, sitten kärkeen nousi Sami Oinonen ja seuraavalla kierroksella kärkipaikan otti avauserän voittanut Mikke Lindström, joka ajoikin jälleen erän voittoon. Oinonen kiirehti maaliin toisena ja erän kolmas oli Koivula.

Päivän yhteistuloksissa voiton otti Lindström ja Oinonen oli toinen. Kolmanneksi sijoittui toisessa erässä neljänneksi ajanut Joonatan Nikkilä.

Keskikallion tupla

MX85B-luokan ensimmäisessä erässä Mauno Keskikallio ohitti jo erän alussa kärjessä ajaneen Leo Huuskosen ja ajoi selkeään erävoittoon. Huuskonen ajoi lähes yhtä selkeästi erän kakkoseksi ennen kolmanneksi sijoittunutta Samuel Paalasmaata.

Toisessa erässä Mauno Keskikallio aloitti vahvasti, mutta putosi neljännellä kierroksella kärkipaikalta kymmenenneksi. Hurja takaa-ajo tuotti kuitenkin tulosta ja toiseksi viimeisellä kierroksella hän nousi jälleen kärkeen. Leo Huuskonen ajoi päivän toisen kakkossijansa ja kolmantena ruutulipulla oli Miska Laine.

Keskikallio otti päivän voiton kahdella erävoitolla ja podiumin kakkospaikan miehitti molemmissa erissä toiseksi ajanut Huuskonen. Päivän kolmoseksi nousi toisen erän kolmossijansa ansiosta avauserässä kuudenneksi sijoittunut Miska Laine.

Liigan ulkopuolisen MX85A-luokan kisan voitti Severi Lehmonen. Toinen oli Eetu Aronen ja kolmas Valtteri Vilen.

MX-liigan seuraava osakilpailu ajetaan Iisalmessa heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.