Mahtava kaksintaistelu Trentossa

Tim Gajser otti kaksi erävoittoa Italiasta.
Kuva
Bavo Swijgers
Tim Gajser ja Tony Cairoli järjestivät katsojille huiman näytelmän Italiassa. Kotiyleisön harmiksi Gajser veti tällä kertaa pidemmän korren.

Motocrossin MM-sarjan kauden neljäs kilpailu ajettiin tänään Pietramuratan radalla, Arco di Trentossa. MXGP-luokassa Tim Gajser pilasi kotiyleisön juhlat viemällä voitot molemmista eristä, upean taistelun jälkeen.

Mahtavaa kaksintaistelua

MXGP-luokan ensimmäisessä erässä kärkeen ryntäsi Tony Cairoli, joka sai kotiyleisön riemuksi peräänsä Alessandro Lupinon ja Ivo Monticellin. Tim Gajser oli startin jälkeen viides, mutta nousi ensimmäisellä kierroksella toiseksi. Erän edetessä Cairoli piti johtonsa kahden sekunnin luokassa, aina erän loppuhetkiin asti. Cairoli teki lukuisia pieniä virheitä ja Gajser tavoitti italialaisen, onnistuen ohittamaan Cairolin kun kisaa oli jäljellä kolme kierrosta. Cairoli yritti iskeä takaisin, mutta ei mahtanut mitään Gajserille. Ruutulipulla kaksikon ero oli sekunnin. Gautier Paulin oli erän kolmas, mutta jäi jo lähes minuutin Gajseille.

Toisessa erässä Gajser otti startin nimiinsä, Cairolin ollessa toisena ja Paulinin kolmantena.Gajser väänsikin tosissaan kaasua ja hänen johtonsa Cairoliin oli kaksi sekuntia jo kahden kierroksen jälkeen. Moni odottikin Gajserin tässä vaiheessa ajavan helppoon erävoittoon, mutta Cairoli oli eri mieltä. KTM-kuljettaja kiri vähitellen Gajserin etumatkan kiinni ja otti kärkipaikan haltuunsa kun erää oli jäljellä 13 minuuttia. Tästä alkoikin mahtava taistelu, kun Honda-kuljettaja hengitti Cairolin niskaan. Kun erää oli jäljellä vajaat viisi minuuttia, otti Gajser jälkeen kärkipaikan haltuunsa. Cairoli ei kuitenkaan luovuttanut ja nousi kärkeen kun kaksi kierrosta kisaa oli jäljellä. Molemmat kuljettajat ajoivat aivan limiitillä ja tällä kertaa se koitui Cairolin kohtaloksi, kun italialainen kaatui kärjestä. Näin ollen Gajser ajoi voittoon ja Cairoli oli toinen. Paulin oli maalissa kolmas.

Cairoli jatkaa MM-sarjan kärjessä ennen Gajseria. Kaksikon ero on nyt 16 pistettä.

Prado jälleen ykkönen

MX2-luokassa Jorge Prado ajoi jälleen molempien erien voittoon, ennen Jago Gertsiä. Tom Vialle oli päivän kokonaiskisan kolmas. Thomas Kjer Olsen jatkaa yhä MM-sarjan kärjessä, 20 pisteen erolla Pradoon, jolta jäi yksi kilpailu ajamatta.