Mahtava flattrack show Italiassa

Teksti
Vuoden 2018 flattrackin ”maailmanmestaruus” ajettiin kerrasta poikki periaatteella Italian Misanossa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Kilpailu järjestettiin keskellä turistialuetta, jossa hotellit ympäröivät aidattua areenaa. Katsojia oli koko aidatun alueen ympäri todella suuri määrä ja musiikki pauhasi tauoilla kuin jääkiekko matsissa. Suomalaisia huomioitiin hyvin kuuluttajan toimesta ja myös lajin parissa pyörivät ulkomaalaiset tulivat kyselemään Suomesta. Mukavalta tuntui suomalaisista kisakuskeista huoltojoukkojen kera kun Aki Ajo sekä Niki Tuuli saapuivat kannustamaan kotimaan kuskeja.

Mikko Koskinen ajoi alkuerissä sijat 2, 3, 1 ja semifinaalista suoraan finaaliin 2 sijalla. Finaalissa Mikko kaatui ja lähtö uusittiin. Uusinnassa Mikko oli viides eli paras suomalainen. Mikko oli pettyneen oloinen, mutta onnistuneella lähdöllä ja ajolla vauhti riittää kisassa kärkipäähän.

Toinen pohjanmaan flattrack kuski Niclas Pöytälaakso ajoi alkuerissä sijoitukset 3, 4, 5. Semifinaalissa Niclas oli seitsemäs ja lastchange erässä 5. Pöytälaakson kuin myös Kurvisen treenit ja lastchange ensimmäinen yritys kokeili suojavarusteita, mutta välittämättä ruhjeita suomalaiset nousivat radan pinnasta sisulla uusinta lähtöön. Ihan tyytyväinen Niclas ei iltaan ollut, mutta ainakin todella väkevää kokemusta karttui. Lopputuloksissa 12 sija reilun parinkymmenen kuskin joukossa.

The youngboy:ksi FIMin edustajan toimesta nimetty Lasse Kurvinen ajoi karsinnoissa sijoitukset 3, 2, 6. Viimeisen karsintaerän startti epäonnistui takarivistä ja ajokaan ei ollut tarpeeksi aggressiivista. Yhdellä pisteellä tippui takariviin ja omassa semifinaalissa tuli notkahdus sijalla 6. Lastchange erässä täpärästi kolmas kun kaksi jatkoi finaaliin eli ensimmäinen finaalista tipahtanut kuljettaja. Loppusijoitus siis yhdeksäs ja tyytyväinen ajoon ei voi olla, mutta parin kuukauden tiukalla valmistautumisella sijoitus on positiivisen puolella. Itse kilpailu ja mahdollisuus arvokisat edustukseen on tuntunut mahtavalle.

Sunnuntaina koko porukalla oli vuorossa Motogp kisat ja joukolla tutustuttiin Ajo motorsport toimintaan. Hieno kisamatka ja uskotaan Suomen Flattrackin nousuun kotimaassa ja näin tulevina vuosinakin edustajat kisaavat arvokisoissa.

Italian Francesco Cecchini oli jälleen ylivoimainen finaalissa ja kaikki mestaruudet vienyt kuljettaja on todella kova lyötäväksi. Hopealle ajoi Gerard Bailo ja pronssille Franc Sierra, molemmat Espanjasta. Palkintojen jako toteutettiin juhlavasti, jonka jälkeen oli vuorossa todellinen ilotulite rakettishow, jota harvoin pääsee näkemään.

Tiedote: Flat track Team Finland tiedotus