Lusbo: "Matkakustannukset Suomeen ovat todella suuret"

Andero Lusbo otti SM-pronssin MX1-luokasta.
Kuva
Jani Hovi.
MX1-luokan SM-pronssi meni Suomenlahden eteläpuolelle Andero Lusbon palkintokaappiin. Ensi kausi on suunnitelmissa vielä aivan auki.

Andero Lusbo tuli Karkkilaan vain kokeilemaan SM-sarjaa. Kisa meni hyvin ja nälkä kasvoi syödessä. Lopulta tavoitteena oli SM-hopea, mutta tyytyminen oli kuitenkin SM-pronssiin.

- Odotin hopeaa, mutta kyllä pronssikin on ihan ok.

Olet ajanut monen vuonna kisoja Suomessa ja ajoit tänä vuonnakin koko SM-sarjan. Mitä pidät suomalaisista kilpailuista?

- On todella mukava tulla tänne. Pidän etenkin radoista ja niiden profiileista. Hyvää on myös se, että täällä ajetaan pidempiä eriä, kuten esimerkiksi 25 minuuttia + 2 kierrosta. Totta kai jotkin asiat voisivat olla paremmin, kuten esimerkiksi palkinnot.

Kerroit kun tulit tänne viimeiseen osakilpailuun, että odotat SM-hopeaa?

- Se oli tavoitteena, mutta olisin tarvinnut siihen enemmän onnea. Etenkin Alavudelta odotin hieman enemmän. Se jäi vähän harmittamaan, koska hävisin siellä Juusolle (Matikainen) niin paljon.

Mitä pidit tästä Imatran radasta?

- Rata näyttää hyvältä, mutta jouduin koko päivän kamppailemaan sen kanssa. Vauhtini ei vain ollut tänään hyvää, mutta kaiken kaikkiaan hyvä rata.

Entä ensi vuosi? Ajatko myös silloin Suomessa, vai onko vielä liian aikaista miettiä sitä?

- Vielä on liian aikaista sanoa. Ei minulla ollut tälläkään kaudella suunnitelmaa kilpailla Suomessa, mutta sitten ensimmäinen osakilpailu meni hyvin ja siitä se sitten jatkui. Katsotaan nyt, koska se on minulle myös kustannuskysymys tulla tänne jatkuvasti, mutta tulevaisuus näyttää. Tänä vuonna matkakustannukset ovat nousseet niin paljon, että en tiedä miten hommaa jatketaan.