LK-racing Polaria Superviikonloppu Mäntyharjulla

Teksti
Kuva
Tiedote
LK-racing Polaria järjestää tulevana viikonloppuna Superviikonlopun kaksipyöräisien parissa Mäntyharjun moottoriurheilukeskuksessa.

Lauantaina ohjelmassa on koeajoihin keskittyvä tapahtuma sekä sunnuntaina yhteinen ajopäivä huippukuntoisella crossiradalla.

Tapahtuman ajatuksena on tarjota lapsille mahdollisuus tutustua motocrossiin ja tietysti pääsevät ajamaankin ohjatusti lasten KTM ja Yamaha motocross pyörillä. Lasten käytettävissä on junnurata sekä ensimmäistä kertaa ajavat kuskit pääsevät koeajamaan tasaisella koeajoradalla pyöriä. Hieman vanhemmalla nuorisolla on mahdollisuus koeajaa crossien lisäksi Yamahan skootteri, Riejun ja Betan enduromopot. Samassa yhteydessä Hannun Liikennekoulu opastaa mopokorttien ja moottoripyöräkorttien maailmaan sekä näytösluonteisesti havainnollistetaan moottoripyöräajokortin hallintakoe. Kaikki koeajon suorittaneille lapsille tarjotaan Blå Band Outdoormeal varikkolounas.
Yleisöä viihdyttää mäntyharjulaisten stunttinuorison perustaman NoNameStunTeamin näytösajot jossa kumipalaa, etu- ja takarenkaat eivät millään tahdo pysyä samaan aikaan asfalttiradan pinnassa.

Aikuisia ei tapahtumassa ole unohdettu, joten Motopalvelu tarjoaa mahdollisuuden maantielle tarkoitettujen enduroiden koeajoon. KTM 790 Adventure ja 1290 kuutioinen Superduke on koeajossa kattavan KTM motocross ja enduropyörien lisäksi.
Tapahtumassa on lisäksi esillä juniorispeedway pyöriä, KTM flattrack ja jääratapyöriä sekä Betan trial pyörä. Yhteistyökumppaneilla on esillä Polaria tuotteiden esittelyrekka, K-rauta Ristiinan, Hannun liikennekoulun kalustoa.
Sunnuntain ajopäivästä on tarkoitus tulla rento päivä yhteisen harrastuksen parissa ja mikäli jokin tekniikkaan tai ajamiseen liittyvä asia askarruttaa niin kaikessa avustetaan kuskeja.

Lasse Kurvinen kertoo rataryhmän olevan loppuviikon motocrossradan kimpussa ja aikaisemmin Mäntyharjun moottorikerhon aktiiviset talkoomiehet ja -naiset ovat tehneet kovan työn risukon poistossa sekä autoradan ja varikkoalueen siistimisessä.
”Muutoinkin etelä-savossa on todella mainio vire motocrossin parissa. Mikkelin moottorikerhon uudella radalla oli viime viikonloppuna yhteinen ajopäivä ja lapset otettiin sielläkin huomioon meidän kalustolla. Tulevana viikonloppuna on Mäntyharjun superviikonlopun lisäksi Pieksämäen Montolan radalla Älä Kiusaa Mua-ajopäivä lapsille ja nuorille. Kaiken lisäksi Sulkavan moottorikerho ottaa lasten illat ohjelmaan LK-racing Polarian kalustolla joten Etelä-savossa yhteistoiminnan kehittämiselle on hyvä perusta”.