LK-racing Polaria kohti kesäkautta

Teksti
LK-racing Polaria tiimi oli edustettuna talven jääradoilla kahden nuoren kuljettajan sekä kahden konkarin toimesta.

Nuoriso-osastoa edusti oman kilpailu-uran aloittanut ristiinalainen 17 vuotias Tino Tukiainen sekä
vierailevana naiskuljettajana viimeisessä osakilpailussa ajoi hyvinkääläinen 15 vuotias Noora Uro. Noora on kokenut motocross kuljettaja ja viettääkin suuren osan vuodesta vapaa-ajallaan etelä-savossa perheen kesäpaikalla.

Konkariosastoa edusti tiimin toimintaa vetävä mäntyharjulainen Lasse Kurvinen, joka lähti viime kauden veteraanien mestarina haastamaan nuorempia kilpailijoita kivikovaan SM A450 luokkaan. SM-lopputuloksissa Lasse jäi harmittavasti neljänneksi, mutta kovemmat kuskit löytyivät tuloksista oikeutetusti SM-mitalisijoilta. Toinen konkari kouvolalainen Sami Salstola ajoi kauden avauksen ja oli mukana harjoituskauden aikana avustamassa tiimin kaluston testaamisessa. SM A250 luokassa Sami ajoi SM-lopputuloksissa 17:sta ja oli mukana Lassen kanssa SM-joukkuekilpailussa, jossa lopputulokses neljässija.

Talvikausi päättyy tiimissä 23.3. järjestettävään yhteistyökumppaneiden talvitapahtumaan ja tämän jälkeen alkaa kesäkauden suunnittelu.

Kilpailuareenoilla LK-racing Polaria tukee tiiminsä kautta kaudella 2019 motocrossari Noora Uroa, speedwayn parissa Joroisissa asuvia Raakin veljeksiä. Kuitenkin kaikilla nuorilla offroad kilpailijoilla on mahdollisuus Blå Band Outdoor Meal ravintotuki-pakettiin, josta lisätietoa saa ottamalla yhteyttä LK-racing Polariaa tiimiin.
Tiimin vetäjänä Lasse Kurvinen osallistuu kauden aikana flat track kilpailuihin sekä valikoituihin motocross- ja crosscountrykisoihin. Tapio Kokkosen painostamana Lasse nähdään kesäkuussa classic motocross kilpailussa Lievestuoreella vuoden 1987 Honda CR 500 puikoissa ja kalustossa onkin paikallaan valmentaja Kokkosen oman MM-kilpailu-uran aikaisia tehdasosia.

Tärkeimpinä lapsia ja nuoria kiinnostavana asiana Lasse pitää Mäntyharjulle suunnitteilla olevaa lasten ja nuorten superviikonloppua, jolle mahtavat puitteet löytyvät tietysti Mäntyharjun moottoriurheilukeskuksesta alkukesästä. Tapahtuma on suunnattu koko perheelle vaikka pääasiassa tarjotaan lapsille sekä nuorille mahdollisuutta päästä ajamaan crossipyörien lisäksi eri merkkisillä mopoilla ja tapahtumassa on muutakin nähtävää sekä koettavaa kaiken ikäisille. Harrastajille ja kilpailijoille järjestetään myös tapahtuman ohessa valmennusta ja lajiopastusta kiinnostuksen mukaan.

Ja lasten ensimmäiset crossikokemukset jatkuvat etelä-savossa ja LK-racing Polaria organisoi toimintaa edellisvuoden kokemusten perusteella.