Lisäys endurokalenteriin

Kuva
Jani Hovi
Kotimainen endurokalenteri sai ensi kaudelle lisäyksen, kun Riihimäen Enduroseura järjestää lokakuussa kansallisen sprintkilpailun Räyskälässä.

Ajatus kisan järjestämisestä syntyi jo loppukesällä, mutta muun muassa lupien saannissa meni oma aikansa, joten kisan järjestäminen varmistui vasta myöhemmin.

- Kisa ajetaan Räyskälässä. Maanomistajana on Metsähallitus ja alueen käyttäjinä ovat Panssariprikaati ja Räyskälä-säätiö.  Lupien saannissa meni oma aikansa ja edelleenkin Panssariprikaatin virallinen, paperilla oleva lupa puuttuu, mutta suullisesti asiasta on toki jo sovittu, Simo Laitala Riihimäen Enduroseurasta kertoo.

Seuralla on sprintkilpailu myös maaliskuussa, mikäli keli ja korona vain järjestämisen sallivat. Siinäkin mielessä syntyi ajatus lokakuussa järjestettävästä kilpailusta.

- Tämä maaliskuun kisahan on eri paikassa kuin tuo lokakuun kisa. Tämä on perinteisesti Puujaassa. Talven kisoissa on vain täällä etelässä aina se epävarmuustekijä, millainen on keli. Nyt vielä toisena ongelmana on koronavirus, joka saattaa estää kisaamisen kelistä riippumatta. Tänä vuonnahan meillä meni kisa melkoiseksi mutapainiksi ja jos keli on nyt samanlainen, niin emme me järjestä kisaa, vaikka koronavirus sen sallisikin.

- Lokakuussa ei puolestaan kilpailuja kalenterissa ollut ja Räyskälä on todella hyvä maasto tällaiseen. Siellä pystyy ajamaan aina kelillä kuin kelillä. Kiitorata on kisan aikaan suljettu, jolloin me saamme varikon siihen kiitoradalle, joten tilaa kilpailijoille on varmasti riittävästi. Todennäköistä on myös, että korona olisi lokakuussa jo ainakin jossain määrin rauhoittunut rokotustenkin ansiosta ja pääsisimme myös sen puolesta ajamaan.

- Viimeksi kun ajoimme samalla alueella, niin silloin reitin pituus oli kymmenisen kilometriä ja samaa luokkaa se tulee olemaan nytkin. Kierroksia ajetaan sen verran, että kaikki ovat tyytyväisiä ja takki on tyhjä, lupaa Laitala.