Lippulähtöjä Hollannissa

TiedoteNuoret suomalaiset Hollannin Masters -sarjan avauksessa.
Joukko nuoria suomalaisia oli mukana Hollannin Masters -sarjan avauksessa, jossa koettiin poikkeuksellisia ongelmia starttipuomin kanssa.

Dutch Masters -sarja käynnistyi viime sunnuntaina Ossin radalla. Poikkeuksellisen paljon korkeuseroja sisältävällä radalla päästiin kaasuttelemaan kuivassa keväisessä säässä, joka houkuttelikin paikalla runsaasti katsojia. Kilpailussa oli mukana myös joukko nuoria suomalaisia kuljettajia.

85-kuutioissa radalla nähtiin Kasimir Hindersson ja Oliver Eckert, joista jälkimmäisen taival valitettavasti päättyi jo aika-ajoihin, hänen karsiuduttua varsinaisista kisaeristä. Hindersson puolestaan oli hyvässä vauhdissa aika-ajoissa ja oli lopulta 11. nopein. Ensimmäisessä erässä FinnMX-kuljettaja kaatui ensimmäisellä kierroksella, mutta Hinderssonin onneksi erä keskeytettiin toisen kuljettajan loukkaantumisen vuoksi. Uusinta startti sujui paremmin ja Hindersson oli maalissa kuudes. Toisessa erässä hän ajoi maaliin niin ikään kuudentena. Päivän kokonaistuloksissa Hindersson oli viides.

125-kuutioisten luokassa suomalaisista mukana oli Matias Vesterinen, Wiljam Malin ja Joakim Hindersson. Hinderssonin osalta kisa päättyi aika-ajoihin, kun hänen vauhtinsa ei riittänyt jatkopaikkaan. Luokan ensimmäisessä erässä Vesterinen ja Malin ottivat molemmat hyvät startit ja ajoivat tasaisen erän. Vesterinen oli maalissa seitsemäs ja Malin yhdeksäs.

Ennen luokan toista erässä starttipuomiin tuli mekaaninen vika ja kuljettajat päätettiin lähettää matkaan lippulähdöllä. Valitettavasti siitä ei hyvää seurannut, kun osa starttasi liikkeelle jo viiden sekunnin taulun noustua. Erä päätettiinkin keskeyttää, eikä sitä enää uusittu.

Myös MX500- ja MX250 -luokassa puomi oli epäkunnossa ensimmäisten erien ajan ja kuljettajat laitettiin matkaan lippua heilauttamalla. MX500-luokan päivän ykkönen oli Arminas Jasikonis, ennen Gautier Paulinia ja Max Ansteita. MX250-luokan voittoon ajoi Henry Jacobi, ennen Jago Geertsiä ja Adam Sterrya.

Kilpailun täydelliset tulokset.