Leppälä loukkaantui Hollannissa, Hindersson ja Haavisto onnistuivat

Viktor Leppälä loukkaantui tänään Hollannissa.
Kuva
Leppälän tiedotus
Dutch Masters-sarjan avauskilpailussa positiivisia otteita esittänyt Viktor Leppälä loukkaantui tänään sarjan toisessa osakilpailussa. Muuten suomalaisten päivään mahtui myös onnistumisia.

Kovatasoinen Dutch Masters-sarja jatkui tänään Harfsenissa, jossa oli mukana suuri joukko suomalaisia kuljettajia. Päivään mahtui suomalaisittain positiivisia uutisia, mutta myös huonompia. Huonoista uutisista suurin on se, että hyvää vauhtia alkukevään kilpailuissa pitänyt Viktor Leppälä loukkaantui. Kytkin ongelmien jälkeen 85-kuutioisten aika-ajoissa seitsemänneksi ajanut Leppälä mursi molemmat jalkansa hypyn alastulossa. Leppälän sosiaalisen median mukaan ainakin toinen jalka vaatii operointia.

Leppälän lisäksi 85-kuutioisten luokassa suomalaisista oli mukana Eemil Pesonen. Hän kaasutteli ensimmäisessä erässä sijalle 15. ja toisessa erässä sijalle kahdeksan.

Toinen päivän positiivinen uutinen tulee 125-kuutioisten luokasta, jossa Kasimir Hindersson ajoi hyvän päivän. Hindersson oli ensimmäisessä erässä kolmas ja toisessa hienosti kakkonen. Molempien erien voitto meni Janis Reisulikselle. Muista suomalaisista Eelis Viemerö ajoi eräsijat 19. ja 16. Tiitus Räikkönen oli puolestaan ensimmäisessä erässä 22. ja toisessa 23. Topias Reinikainen oli ensimmäisen eräs 29. ja toisessa 28.

MX2-luokassa Elial Lehtinen ei päässyt aika-ajoista mukaan varsinaisiin kisaeriin.

Avoimessa luokassa suomalaisista puomin takana oli Jere Haavisto. Ensimmäisen erän voitto meni Jeffrey Herlingsille, ennen Brent Van Doninckia ja Romain Febvreä. Haavisto oli erässä 13. Herlings jatkoi voittojen tiellä myös toisessa erässä, perässään Febvre ja Calcin Vlaanderen. Haavisto onnistui toisessa erässä mahtavasti ja oli viides. Haaviston kommentteja kisasta myöhemmin.

Kilpailun täydelliset tulokset.