Leponiemelle vuoden kilpailukielto

Marko Leponiemi sai pitkän kilpailukiellon.
Kuva
Jani Hovi
Marko Leponiemi on saanut 12 kuukauden mittaisen kilpailukiellon Panssari CC:n tapahtumien johdosta.

Suomen Moottoriliitto julkaisi tänään tiedon, jonka mukaan Marko Leponiemi on saanut pitkän kilpailukiellon epäurheilijamaisen käytöksen johdosta. Kilpailukielto on peruja Panssari CC:n tapahtumista, jolloin Leponiemi kaatoi kesken kilpailua varikkokäynnillä olleen Mika Karman. Leponiemi oli itse keskeyttänyt kilpailun heti startin jälkeen, kolaroituaan Karman kanssa kilpailun kolmannessa kurvissa.

Asiaa käsitteli Moottoriliitossa työvaliokunta ja lopulta päätöksen vahvisti liiton hallitus.

- Selvityksessä kuunneltiin kilpailun johtajaa, sekä valvojaa. Lisäksi myös kuljettajan kommentit kuunneltiin selvityksessä. Asiaa käsiteltiin SML:n työvaliokunnassa ja hallituksessa, joihin kuljettajan oli mahdollisuus antaa myös lisäselvityksiä, mutta niitä ei enää tullut, SML:n hallituksen puheenjohtaja Erkki Heikkinen kertoo.

- 12 kuukauden rangaistus on kova, mutta tässä tilanteessa teko oli sen arvoinen. Fyysinen koskemattomuus on äärettömän tärkeä asia niin meidän lajeissa, kuin kaikessa urheilussa. Tässä tilanteessa koskemattomuutta ei rikottu hetken mielijohteesta, niin kuin joskus esimerkiksi motocrossradoilla saatetaan nähdä, vaan siihen johtaneet tapahtumat olivat tapahtuneet noin tuntia aiemmin, Heikkinen jatkoi.

Leponiemen 12 kuukauden rangaistus käynnistyi Panssari CC:stä, joten kilpailukielto päättyy 23.4.2022.