Lawrence palasi voittokantaan

Honda
Jett Lawrence otti voiton Nashvillessä, jossa nähtiin todella tapahtumarikas ilta.

Monster Energy Supercross-sarja palasi viikon tauolta takaisin tositoimiin viime yönä. Nashvillen todella kovapintaisella radalla nähtiinkin runsaasti tapahtumia ja kärkikuljettajien kaatumisia.

450-kuutioisten startti meni Eli Tomacin nimiin, Jett Lawrencen ollessa toisena, perässään Ken Roczen ja Cooper Webb. Roczen ohitti muutaman kurvin jälkeen Lawrencen ja alkukierrosten ajan finaalista näyttikin tulevan tylsä. Tapahtumat käynnistyivät viidennellä kierroksella, kun kuudentena ollut Chase Sexton kaatui rajusti ja näytti loukkaavan tilanteessa kätensä. Toisena ollut Roczen koki kovia puolestaan kahdeksannella kierroksella, kun miehen takaiskunvaimentaja näytti hajoavan juuri ennen röykkysuoran alkua. Roczen ei pystynyt hallitsemaan pyöräänsä röykyissä, vaan lensi rajusti maahan ja hän puolestaan satutti tilanteessa jalkansa.

Tomac ajoi kärjessä muutaman sekunnin erolla Lawrenceen, jolla oli puolestaan muutaman sekunnin etumatka Webbiin. Lawrence nosti kuitenkin vauhtiaan finaalin puolessa välissä, tavoittaen Tomacin ja ohittaen hänet. Lawrence menikin menojaan voittoon, ennen Tomacia ja Webbia. Jason Anderson oli neljäs ja Justin Barcia viides.

Lawrence johtaa sarjaa nyt viiden pisteen erolla Webbiin. Sextonin keskeytyksen myötä Tomac nousi kolmanneksi, mutta on jo 33 pistettä kärjestä. Sarjaa on jäljellä vielä kolme osakilpailua.

Kärkimiehet kaatuilivat

250-kuutioisissa ajettiin kauden ensimmäinen showdown -kilpailu, jossa oli mukana molempien rannikoiden 20 parasta kuljettajaa. Molempien rannikoiden pistejohtajille ilta Nashvillessa oli vaikea. Cameron Mcadoo kaatui jo aika-ajoissa ja loukkasi olkapäänsä, yrittäen vain kerätä joitakin pisteitä finaalista. Finaalin ensimmäisellä kierroksella Mcadoo osui kuitenkin yhteen tiimikaverinsa Levi Kitchenin kanssa, joka puolestaan johti länsirannikon sarjaa. Kaatumisen jälkeen molemmat jäivät hetkeksi radan pintaan, mutta pääsivät viimein ylös. Mcadoo yritti ajaa hetken, mutta kaarsi sitten varikolle ja keskeytti. Kitchen puolestaan oli ruutulipulla 14.

Showdownin voittoon ajoi Rj Hampshire, ennen Jo Shimodaa ja Tom Viallea. Vialle nousi itärannikon sarjan kärkeen, 13 pisteen turvin ennen Haiden Deegania. Mcadoo putosi kolmanneksi ja on 16 pistettä kärjestä. Länsirannikon puolella Hampshire nousi puolestaan kärkeen kahden pisteen turvin ennen Kitchenia.

250-kuutioisten puolella molempien rannikoiden kuljettajalle on jäljellä kaksi kilpailua.