Lampinen vei naisten korkeimmat pisteet

Riina Lampinen voitti naisten SM-avauksen.
Kuva
Jani Hovi
Loukko.com GASGAS-kuljettaja Riina Lampinen kaasutteli suvereeniin tyyliin naisten SM-luokan voittoon tänään Mäntsälässä.

Naisten SM-luokka starttasi tänään reitille klo. 10 aikaan ja ohjelmassa oli yksi kierros, eli kolme maastokoetta. SM-pisteitä lähti jahtaamaan yhteensä yhdeksän kuljettajaa.

Voittajasta ei ollut tällä kertaa epäselvää, sillä Riina Lampinen hallitsi kilpailua alusta lähtien. Lampinen ajoi ensimmäiselle maastokokeelle 40 sekunnin pohja-ajan ennen Hanna-Riikka Oikaria. Viivi-Maria Mäkinen jäi Oikarille sekunnin ensimmäisellä maastokokeella. Lampinen kellotti toiselle maastokokeelle 36 sekunnin pohjat, ennen jälleen toiseksi ajanut Oikaria. Mäkinen jäi Oikarille neljä sekuntia ja oli kolmas. Voiton suhteen kolmas maastokoe oli pelkkä muodollisuus, mutta Lampinen kaasutteli sillekin pätkälle pohjat ja ajoi voittoon reilun puolentoista minuutin turvin. Mäkinen nousi viimeisellä maastokokeella toiseksi, kun Oikari jäi pohjista lähes kaksi minuuttia. Jutta Heikkala oli naisten luokan neljäs ja Taru Hakulinen viides.

Alla luokan tulokset.

naiset