Lahti jatkoi pirteästi EM-sarjassa

Timo Lahti jatkoi EM-sarjassa tasaisia suorituksia.
Kuva
Matias Hirsimäki
Speedwayn EM-sarjan toinen osakilpailu ajettiin keskiviikkona Puolan Bydgoszczissa. Sarjassa suomalaisvärejä ylläpitää Mad-Croc Lahti Racingin Timo Lahti.

Lahden kilpailu alkoi tasaisesti kahdella kakkossijalla. Kolmannesta erästä ulkoradalta lähtenyt Lahti sai ainoastaan pisteen tiukan taistelun jälkeen. Edelle ehtivät sekä Bartosz Smektala että Andriej Kudriashov. Neljäs erä nosti kuitenkin toiveet semifinaalista eloon, kun Lahti ajoi toiseksi kisaa hallinneen Emil Sayfutdinovin perässä. Viimeisessä Lahden alkuerässä tilanne oli se, että erävoitolla paikka semifinaaliin aukeaisi. Lahti kävikin todellisen taistelun Grigorij Lagutaa ja Nicki Pederseniä vastaan. Startista parhaiten lähti sisäradan Laguta, mutta Lahti kuittasi sisältä ohi ensimmäisessä kurvissa. Toiseen kurviin tultiin kolme rinnan Laguta, Lahti, Pedersen sisältä lukien. Kurvin ulostulossa keulasta itsensä löysi Laguta, Pedersenin seuratessa ja Lahden ollessa kolmantena. Tämä järjestys säilyi ruutulipulle ja päätti Lahden kilpailun kahdeksaan pisteeseen ja kahdeksannelle sijalle.

- Vauhti oli tänään tosi hyvää ja olen tyytyväinen päivän kisaan. Monta tiukkaa taistelua ajettiin ja semifinaalipaikka jäi tietysti valitettavan lähelle kuten lauantainakin. Tasaisuus on kuitenkin tosi tärkeää, sillä ajopisteet ovat myös sarjapisteitä ja nyt molemmista kisoista on kasassa 8 pistettä. Se tarkoittaa seitsemättä sijaa EM-sarjassa tällä hetkellä, Lahti kertoo.

- Ensi keskiviikkona on seuraava EM-kisa Gnieznossa Puolan kotiradallani ja sieltä huippuonnistuminen tekisi tosi hyvää. Sitä ennen ajetaan kuitenkin lauantaina Puolan sarja-avaus Torunissa ja maanantaina ykkösliigan parhaiden kuljettajien mestaruuskisa. Speedway on pienistä asioista kiinni ja keskitytään pitämään hyvä fiilis niin huipputulokset tulevat kyllä.

Kilpailun voittoon ajoi Tanskan Leon Madsen ennen maanmiestään Mikkel Michelseniä ja kolmanneksi tullutta Lagutaa.

Tulokset:

1. Leon Madsen, Tanska 14
2. Mikkel Michelsen, Tanska 13
3. Grigorij Laguta, Venäjä 13
4. Emil Sayfutdinov, Venäjä 14
5. Robert Lambert, Iso-Britannia 10
6. Nicki Pedersen, Tanska 10
7. Andrey Kudriashov, Venäjä 8
8. Timo Lahti, Suomi 8 (2,2,1,2,1)
9. Bartosz Smektala, Puola 7
10. David Bellego, Ranska 6
11. Vaclav Milik, Tsekki 6
12. Peter Ljung, Ruotsi 5
13. Michael Jepsen Jensen, Tanska 4
14. Kacper Woryna, Puola 4
15. Kai Huckenbeck, Saksa 3
16. Krzysztof Kasprzak, Puola 1
17. Kamil Brzozowski, Puola 0