Laankoski Karkkilan voittoon

Niklas Laankoski ajoi Karkkilan avauskilpailun voittoon.
Kuva
Jani Hovi
Niklas Laankoski kaasuttelin tänään Karkkilan Sprint Enduron voittoon.

Kotimainen endurokausi avattiin tänään Karkkilassa, jossa kaasuteltiin 11. sprint enduro. Kilpailu päästiin viemään läpi todella hienossa auringonpaisteessa ja pienessä pakkasessa. Muutaman edellisen päivän pakkaset olivat kovettaneet pääosin kilpailun reitin ja reitti saikin kiitosta kuljettajilta.

Yleiskilpailussa Jiri Leino piti kisan johtopaikkaa hallussaan kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta kolmas kierros koitui Leinon kohtaloksi.

- Kaaduin heti kierroksen toisessa kurvissa ensimmäisen kerran ja toinen lippa tuli sitten muutaman sadan metrin päässä. Niissä ei paljon sattunut, mutta kolmas kaatuminen olikin sitten todella vauhdikas ja lensin itse kauas pyörästä. Löin tilanteessa reiteni johonkin lujaa, enkä meinannut pystyä nostamaan edes pyörääni pystyyn. Oli pakko tulla reitiltä pois, kun on sen verran kova puujalka, keskeyttämään joutunut Leino kertoi.

Leinon keskeytyksen jälkeen kärkeen nousi Niklas Laankoski. E2-luokkaan tälle kaudelle vaihtanut Kangasala Moottorikerhon kuljettaja pitikin pintansa loppuun asti ja ajoi voittoon.

- Reitti oli todella hyvä ja ajo tuntui hyvältä. Toki itse viihdyn paremmin lumispoorissa, mutta hyvin tämäkin sujuu. Vaihdoin tälle kaudelle 150-kuutioiseen pyörään ja pyörä tuntuu hyvältä. Siinä on piikkiin verrattuna vähän enemmän vääntöä ja sitä kautta pyörä on helpompi ajaa, Yamaha Center Tampere -tiimin Laankoski kertoi.

Ensimmäisellä kierroksella epäonnistunut Team Motopalvelu KTM-kuljettaja Jani Salonen ajoi pohjat kahdelle viimeiselle kierrokselle, mutta jäi lopulta yhdeksän sekuntia Laankoskesta. Niin ikään Team Motopalvelun KTM-kuljettaja Dick Bergman oli yleiskilpailun kolmas, jääden 1.11 Laankoskesta. Lukas Kuhmonen ajoi neljänneksi ja Juha-Pekka Tirkkonen viidenneksi.

Yleiskilpailun kuudes oli Roni Heikkala, joka voitti samalla B-luokan. B-luokan toinen oli Väinö Santamäki ja kolmas Niko Puotsaari. Iltapäivällä A- ja B-luokan kanssa ajetun V40-luokan ykkönen oli Santeri Enjala, ennen Janne Vesteristä ja Mikko Tirrosta.

Roni Heikkala

Roni Heikkala

Santeri Enjala

Santeri Enjala

Päivän Karkkilassa avasi C, V50 -ja V60-luokkien startti. Luokat ajoivat kaksi kierrosta ja ajoaikaa kärjelle kertyi reilut 45 minuuttia.  C-luokan ykkönen oli Antti Anttonen, ennen Perttu Rauhamäkeä ja Niko Hokkasta. Anttonen ja Rauhamäki nousivat samalla B-luokkaan. V50-luokan voittoon ajoi Tom Virolainen, ennen Sami Ikosta ja Karri Tikkasta. Hannu Kormano oli V60-luokan ykkönen ennen Jussi Tuomistoa ja Ari Kannelaa.

Anttonen

Antti Anttonen

Kommentit

Lähettänyt JARI VIHINEN : La, 01/25/2020 - 18:14

Moi!

Hienosti ajettu hienolla pyörällä Laankoski.

Jatka vain samalla tapaa eteenpäin.

Tsemiä!!!

Language
suomi