Kytösen rento ajo toi MM-mitalin

Roni Kytönen otti Junior-luokan MM-pronssimitalin eilen Portugalissa.
Kuva
Dario Agrati
Roni Kytönen teki kauden viimeisenä MM-viikonloppuna sen mitä pitikin ja tuloksena jämsäläisen kaulaan ripustettiin MM-pronssimitali.

Roni Kytönen lähti kauden viimeiseen MM-päivään Junioriluokan MM-sarjan neljänneltä sijalta. Hänen edelleen kolmen pisteen päässä oli Wil Ruprecht ja takana niin ikään kolmen pisteen päässä Italian Matteo Pavoni. Lauantaina hienosti ajaneen Kytösen MM-mitalihaaveet kirkastuivat Portugalin sateisena sunnuntaiaamuna jo ennen kuin kilpailu starttasi liikkeelle, sillä Ruprechtia ei näkynyt lähtöviivalla. Australialainen oli kaatunut lauantaina, eikä pystynyt starttaamaan päivään loukkaantuneen käden vuoksi.

- Yllätyin tietysti melkoisesti, kun Ruprechtia ei näkynyt startissa. Se muuttikin minun taktiikkaani kisaan ja lähdin ajamaan vain rennosti omaa ajoani. Tarkoituksenani oli pysyä vain Pavonin edellä tai aivan perässä. Ensimmäisen kierroksen aikana en edes katsonut omia aikojani maastokokeilla ja vasta kierrosten välisessä huollossa minulle kerrottiin, että olin kisassa toisena. Sekään ei muuttanut taktiikkaani, vaan lähdin vain jatkamaan omaa rentoa ajoani, Kytönen kertoi.

Olosuhteet sunnuntain kilpailussa olivat todella haastavat vesisateen vuoksi. Etenkin motocrosstesti meni päivän aikana rajuun kuntoon, kun vesi täytti kaikki syvät spoorit ja ajaminen oli paikoin jopa arpapeliä. Lauantaina Kytönen teki virheitä extremetestillä, mutta sunnuntaina tilanne oli toinen ja myös se sujui mallikkaasti.

- Yksi pieni virhe siellä tuli, mutta muuten testi sujui hyvin. Vesisade oikeastaan paransi sitä pätkää, kun vesi huuhtoi kivet puhtaiksi ja pito oli paljon parempi kuin lauantaina, Kytönen jatkoi.

Päivän edetessä jämsäläinen jatkoi hyvää menoaan ja vaikka hän varmistelikin viimeisellä motocrosstestillä, eikä ajanut enää veden täyttämiä ajolinjoja pitkin, oli hän maalissa luokan kakkonen. Tämä sija riitti tuomaan RedMoto Honda-kuljettajalle Junior-luokan MM-pronssimitalin. Toinen sija oli samalla Kytösen paras sijoitus tämän kauden MM-sarjassa.

- Olin melkoisen hukassa ajamisen suhteen Italian mestaruussarjan viimeisessä kisassa, joka ajettiin viikkoa ennen Portugalin ensimmäistä MM-viikonloppua. Sen jälkeen päätin, että täällä täytyy onnistua. Ajoinkin hyvin kaikkina neljänä päivänä ja olen tyytyväinen, Kytönen myhäili.

Kytösen piti jäädä vielä testaamaan RedMoto-tiiminsä luo Italiaan, mutta suunnitelmiin tuli muutos ja hän lentää torstaina Suomeen.

- Koronatilanne pahenee kaiken aikaa, enkä halua jäädä Italiaan jumiin. Sen takia katsoin parhaaksi, että lähden mahdollisimman pian takaisin Suomeen, Kytönen päätti.