Kytönen voittoon Slovakiassa

Kuva
Dario Agrati
Wil Ruprecht oli toisenakin kilpailupäivänä nopein Slovakian MM-endurossa. Juniorluokan parhaasta vauhdista vastasi puolestaan Roni Kytönen.

Wil Ruprecht jatkoi Slovakian MM-endurossa siitä, mihin eilen jäi. Ruprecht aloitti päivän ajamalla pohja-ajan heti ensimmäiselle maastokokeelle. Myos ensimmäisen kierroksen muut maastokokeet kirjattiin Ruprechtille, joten aussi johti kisaa jo 14 sekunnin turvin kun lähdettiin toiselle kierrokselle. Viimeiselle maastokokeelle Ruprecht lähti 11 sekunnin johtoaseman turvin, mutta lähellä oli, ettei voitto livennyt käsistä. Steve Holcombe täräytti nimittäin runsaat 10 sekuntia nopeamman ajan ja nousi lopulta vain vajaan puolen sekunnin päähän voitosta.

- Yöllisen sateen jäljiltä reitti oli tosi liukas aamulla. Sain hyvän eron muihin ensimmäisen kierroksen aikana, mutta se vei paljon voimia ja viimeinen kierros oli selviytymistaistelua. Pitkä endurotesti todella vei voimat kaikilta, mutta hattu pois päästä Steven (Holcombe) edessä. Hän ajoi hienosti tänään. Olen tietysti todella tyytyväinen tulokseen täältä Slovakiasta ja sain kavennettua piste-eroa, Ruprecht laskeskeli.

Steve Holcombe ei jäänyt harmittelemaan, vaikka joutui tyytymään niukasti kakkossijaan.

- Voitto ei ole ollut näin lähellä hetkeen. Pitkä maastokoe sopi minulle tosi hyvin tänä viikonloppuna ja todella nautin maastokokeista. Aamulla tein muutaman virheen liikaa ja varsinkin extremetestit ensimmäisellä ja toisella kerralla menivät ihan pieleen. Olen kuitenkin innoissani kun voin taas taistella voitosta. Molemmat päivät podiumille, niin en voi valittaa, Holcombe iloitsi.

Kolmanneksi sijoittunut Josep Garcia hävisi kärkikaksikolle jo reilut puoli minuuttia.

- Vaikea viikonloppu. Tulokset ovat kuitenkin ihan hyviä. On aina vaikeaa kun tekee paluun loukkaantumisen jälkeen. Minulla ei ollut varsinaisia tulostavoitteita. Aloin löytää ajorytmiä, mutta joka päivä voimat loppuivat kesken varsinkin pitkillä maastokokeilla viimeisellä kierroksella. Olihan minulla taas kaatumisia, mutta olen iloinen kun pystyin taas tänään taistelemaan luokan ja EnduroGP:n voitosta, Garcia selvitti.

Kytönen hoiti homman

Juniorluokassa Roni Kytönen osoitti jälleen kerran olevansa sanojensa mittainen mies. Eilisen nelossijan jälkeenhän hän lupasi, että tänään lähdetään parantamaan sijoitusta ja Kytönen teki minkä lupasi. Ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus oli kolmas ja toisen kierroksen jälkeen Kytönen johti 7 sekunnin erolla ennen Zach Pichonia. Päivän viimeiselle maastokokeelle Kytönen ajoi vielä malliksi pohjat ja otti voiton 17 sekunnin marginaalilla.

-  Alku oli huono tänään ja ehdin jo ajatella, että tähänkö tämä taas meni. En tiedä mistä se johtui, että oliko pito niin huono tai jotain muuta. Siitä sitten pikku hiljaa sain kiristettyä ja hyvä onnistuminen toisella endurotestillä sekä sitten extremetesti meni vielä hyvin, niin ne olivat tänään osaltaan ratkaisemassa kilpailua, tyytyväinen Kytönen kertoi.

Toiseksi sijoittui Zach Pichon ja kolmanneksi eilen voittanut Max Ahlin.

Peetu Juupaluoma ajoi maaliin sijalla 13.

- Ihan hyvä päivä niin kuin Harri sanoikin jo. Päivä tuli ilman isompia virheitä. Extremellä kerran jumissa ja endurotestillä yksi ”shikaani” pitkäksi, Juupaluoma kertoi.

Hermanni Haljala ei puolestaan startannut tänään kisaan lainkaan.

- Sairastin koronan Portugalin MM:n jälkeen, enkä varmaan ollut ihan parhaassa kunnossa vielä. Eilen jo huomasin, että ajaminen oli aika pian sellaista, että mietin keskeytystäkin. Ajoin kuitenkin maaliin saakka. Tänään oli sitten kuumetta aamulla ja kurkku kipeä, joten ei ollut mitään järkeä lähteä edes yrittämään ajamista, Haljala kertoi.

Youth-luokassa kolmen kärjen muodostivat Kevin Cristino, Harry Edmondson ja Albert Fontova. Suomalaisittain saatiin kylmää vettä niskaan heti ensimmäisellä kierroksella, kun Niko Puotsaari heitti pyyhkeen kehään ensimmäisen maastokokeen jälkeen. Eilinen kaatuminen satutti rannetta niin, että Puotsaari totesi ajamisen olevan mahdotonta.

- Eilen ensimmäisellä crossitestillä kaatumisessa ranne otti kipeätä ja taittui ilmeisesti vähän yli. Tänään aamulla se oli vähän turvonnut ja liikkui huonosti, niin olin jo siinä vaiheessa epävarma ajamisesta, mutta lähdettiin kuitenkin yrittämään. Ensimmäisellä pätkällä kuitenkin sattui aika paljon ja siirtymälläkään en meinannut päästä ensimmäistä mäkeäkään ylös, niin oli parempi lopettaa siihen, että ehtisi paranemaan ennen Unkarin kisaa, Puotsaari kertoi.

Eilen voittoon ajaneen Samuli Puhakaisen kisa päättyi puolestaan keskeytykseen tekniseen vikaan. Näin luokan suomalaismenestys jäi Pyry Juupaluoman harteille. Hartiat kestivät hyvin ja Juupaluoma ajoi maaliin kuudentena.

- Lauantai meni huonosti. En oikein saanut rytmiä ajamiseen. Oli tosi vaikeaa sateitten jälkeen. Tänään kisa lähti hyvin käyntiin. Olin parin pätkän jälkeen kolmantena ja podiumista ajettiin siinä koko ajan kisaa muutaman kaverin kanssa. Viimeisellä extremellä tein sellaisen puolen minuutin virheen ja tipuin kuudenneksi. Toivotaan, että Unkarissa olisi parempi keli ja ajokin sujuisi vähän paremmin. Pyörä toimii hyvin, siinä ei ole mitään ongelmia, vikaa on vain miehessä, Juupaluoma arvioi.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan Unkarin Zalaegerszegissä jo ensi viikonloppuna.