Kytönen: ”Täytyy olla tyytyväinen viikonloppuun”

Roni Kytönen kellotti sunnuntaina pohja-ajat luokkaansa jokaiselle motocrosstestille.
Kuva
Kytönen Motosports
Roni Kytönen esitti Portugalin MM-endurossa hyvää vauhtia sunnuntaina, etenkin motocrosstestillä, jossa nuorukainen kellotti kolme pohja-aikaa. Kokonaisuudessa Kytönen oli tyytyväinen viikonloppuun.

Roni Kytönen ajoi viikonloppuna kauden ensimmäisen MM-enduronsa ja samalla uransa ensimmäisen MM-kilpailun EnduroJ-luokassa. Lauantaina Kytönen oli luokassaan kahdeksas ja sunnuntaina kuudes. Sunnuntaina jopa nelossija oli todella lähellä, sillä tiukassa taistossa Kytönen hävisi tuon sijan vain kahdella sekunnilla. Sunnuntaina jämsäläinen antoi myös hyviä merkkejä vauhdistaan, ajamalla jokaisella kierroksella pohja-ajat motocrosstestille.

- Täytyy olla tyytyväinen viikonloppuun. En olisi odottanut ennen kilpailua, että pystyn tällaiseen vauhtiin. Sunnuntaina tietysti jäivät pienet erot edellä oleviin harmittamaan, mutta hyvin viikonloppu meni kuitenkin. Lauantain jälkeen tiesin, että pystyn ajamaan crossitestillä pohja-aikoja. Sunnuntaina ajo kulki hyvin ja onnistuin hyvin ajolinjojen valinnassa tuolla testillä. Pyrin välttämään spooreja ja käänsin aikaisemmin kurveissa sisään, jolloin säästin aikaa, Kytönen kertoi.

Vaikka crossitestit menivät sunnuntaina kaikki Kytösen nimiin, niin samaa vauhtia ei löytynyt enduro- ja extremetesteillä.

- Extremetesti oli minulle todella haastava. Ne eivät ole koskaan olleet minulle vahvoja ja vaikka olenkin harjoitellut paljon sen kaltaisia pätkiä talvella, niin harjoittelun määrä ei ole vielä sillä tasolla, että homma olisi helppoa. Endurotestillä ajo kyllä kulki hyvin, mutta siellä en osannut katsoa samalla tavalla ajolinjoja kuin crossilla. Sielläkin olisi pitänyt pystyä leikkaamaan kurveja sisältä, eikä ajaa pusseilla oleviin valleihin, mutta siinä en onnistunut, Kytönen pohti.

Kytönen ja muut MM-sarjan kuljettajat jatkavat urakkaansa tulevana viikonloppuna Espanjassa.