Kytönen siirtyy RedMoto Honda –tiimiin

Roni Kytönen (vas.) teki sopimuksen Matteo Boffellin kanssa ja tulee ajamaan ensi kaudella Hondan väreissä.
Kuva
Honda RedMoto
Roni Kytönen ajaa ensi kaudella italialaisessa RedMoto Honda –tiimissä.

Tänä vuonna yhden EnduroJ-luokan MM-osakilpailun voittanut Roni Kytönen siirtyy ensi kaudeksi Hondan ohjaimiin. Kytönen ajaa italialaisessa RedMoto Honda –tiimissä 250RX –pyörällä. Kytösen päätavoitteena on EJ-luokan MM-sarja ja sen ohella hän tulee ajamaan myös Italian mestaruussarjaa. Lisäksi Kytönen nähdään myös SM-osakilpailuissa mukana, mutta koko sarjaa hän ei pysty ajamaan. Jämsäläisen tiimikavereina kaudella ajavat, E3-luokassa MM-hopealle tänä vuonna kaasutellut Danny McCanney ja E1-luokassa ajava Thomas Oldrati.

- Olen iloinen saadessani liittyä Honda Racing RedMoto –tiimiin. Tiimi on erittäin kilpailukykyinen MM-sarjassa ja pyörä tuntuu myös hyvältä. Muutan lähiaikoina San Pellegrino Termeen, jossa rupean testaamaan uutta pyörää ja harjoittelemaan Oldratin kanssa, armeijassa tällä hetkellä oleva Kytönen kertoi.

- RedMoto:sta lähestyttiin syksyllä ja he ilmoittivat mielenkiintonsa mua kohtaan. Tähän asti Kytönen Motorsport ja Husqvarna ovat tarjonneet hyvän sekä kilpailukykyisen paketin, mutta päätin silti joulukuun alussa käydä kokeilemassa tiimin kalustoa sekä käydä tutustumassa toimintaan. Kaikki vaikuttaa todella hyvältä ja pyörä on loistava sekä tiimin henkilökunta on todella asiallista väkeä. Urani luonnollisen kehityksen kannalta on luontevaa, että lähden tavoittelemaan maailman mestaruutta tulevalla kaudella ja uskon myös, että onnistuessani siihen on kaikki edellytykset. Olen pystynyt rakentamaan nousujohteista uraa ja olen luottavainen uuteen tiimiin, että se ei ainakaan heikennä mahdollisuuksia, Kytönen kertasi.

- Roni on nuori ja lahjakas kuljettaja, olemmekin iloisia saadessamme hänet tiimiin. Uskomme, että hän pystyy tuomaan meille hyviä tuloksia nuorten luokasta. Olen varma siitä, että Roni tulee seuraamaan isänsä Vesan jalanjälkiä, joka voitti maailmanmestaruuden 1999, tiimipäällikkö Matteo Boffelli kertoi tiedotteessa.