Kytönen: "Ruotsin kisareitti on vastakohta Suomen kilpailuun"

Teksti
Kuva
Dario Agrati
Roni Kytönen on tutustunut Ruotsin MM-enduron reittiin ja toteaa sen olevan täysin vastakohta Heinolan reitille.

Enduron MM-sarja jatkuu poikkeuksellisesti jo torstaina Ruotsin Skövdessä ajettavalla osakilpailulla, missä ajetaan paikallisesti suuressa arvossa oleva kilpailu sunnuntaina ja siitä syystä MM-sarjan osakilpailu ajetaan normaalista poiketen torstaista lauantaihin. RedMoto Honda -kuljettaja Roni Kytönen on tiimeineen matkustanut Ruotsiin maanantaina ja aloittanut pätkien kävelyn tiistaina kilpailupaikalla.

- Maanantaina tultiin tosiaan Ruotsiin ja nyt on normaalista poiketen yksi päivä vähemmän aikaa palautua edellisestä kilpailuista. Nyt tuntuu ihan hyvältä, mutta viikonloppuna näkee, kuinka palautuminen on sujunut. Pätkät ovat oikeastaan kaikki vähän niin kuin crossitestejä ja siinä määrin reitti on vähän vastakohta Suomen kilpailuun, Kytönen kertoi.

Loukkaantumisen jälkeen Suomen kilpailuun paluun tehnyt Kytönen odottaa ajonsa kehittyvän, kun ajoa sekä toistoja saa lisää. Jämsäläinen ei aseta itselleen nyt erikseen tulostavoitteita kilpailuun vaan hakee hyvää ehjää kilpailusuoritusta ja yrittää saada pientä kehittymistä koko ajan.

- Käsi ei juurikaan enää vaivaa ja oikeastaan peukalo ahdistaa enemmän, kun murtumakohta. Yritetään saada suoritusta nyt pikkuhiljaa kehitettyä kilpailu kilpailulta ja ihan luottavaisin mielin lähden tähän Ruotsin kilpailuun. Kroppakin alkaa tuntumaan koko ajan paremmalta verrattu, mitä se oli ennen Suomen kilpailua, Kytönen kertoi.

Huomenna illalla Ruotsissa ajetaan Supertesti ja ensimmäinen kilpailupäivä ajetaan perjantaina. Viikonlopun tuloksia voi seurata täältä.