Kytönen kymmenes lauantaina Italiassa

Teksti
Kuva
Dario Agrati
Roni Kytönen oli kymmenes lauantaina Italiassa. Muilla nuorilla suomalaisilla oli puolestaan haastava päivä.

Jämsäläinen Roni Kytönen ajoi yleiskilpailun kymmenenneksi lauantaina Italian mestaruussarjan kauden kolmannessa osakilpailussa Gradossa, kun kilpailun voittoon italialainen Andrea Verona. RedMoto Honda -kuljettaja jäi päivän voittajasta minuutin ja 43 sekuntia. Kytönen oli hyvässä vauhdissa kilpailun toisella crossitestillä, joka ajetaan pehmeällä hiekalla ja hän kirjasi sinne kaksi kertaa yleiskilpailun neljänneksi nopeimman kierrosajan.

- Jälleen ihan hyvä päivä ja tiukkaa sekunti taistelua. Tänään tein viimeisellä extremellä hieman isomman virheen ja kaaduin, mutta muuten päivä tuli puhtaasti läpi. Endurotestillä en tänään päässyt ihan parhaaseen vauhtiin, mutta sitten toiselle crossitestille, joka ajetaan sellaisella ”biitsillä” onnistuin tekemään hyviä aikoja. Huomenna on luvassa varmasti jälleen tiukka kilpailu sijoituksista, Kytönen kertoi.

Hermanni Haljalan päivä kulki puolikuntoisena flunssan viedessä voimia varsinkin kilpailun loppupuolella, sijoituksen ollessa 31.

- Tänään realisoituvat vähäiset pätkän kävelyt ja terävyyden puute olotilan johdosta. Parit lipat tuli vielä kisan loppupuolella otettua, niin meni sitten muutama sija siinä hässäkässä. Sunnuntaina ajan, jos olo pysyy tämän kaltaisena, toivottavasti hiukan saisi terävyyttä tuohon tekemiseen, niin olisi sijoja edeltä otettavissa.

Samuli Puhakainen oli samoilla ajatuksilla päivän tapahtumista ja miehen sijoitus oli 34.

- Koko päivä oli todella voimatonta ja kankeaa ajon suhteen. Mutkaan mennessä sisään huomasi, että sieltä tultiin ulos ja kaasun olisi pystynyt avaamaan huomattavasti aikaisemmin, kun nyt tuli tehtyä. Sunnuntaina ajetaan, jos olo ei tästä pahene, mutta varsinkin siirtymillä huomasi väsymyksen, mitä flunssa aiheutti.

Juho Ahokkaan kohtalona oli keskeytys tekniseen vikaan.

Yleiskilpailun voitto meni Andrea Veronalle, 14 sekunnin erolla Brad Freemaniin. Steve Holcombe oli kolmas, jääden 49 sekuntia voitosta.

1) Andrea Verona, ITA, Gas Gas 1.03.50,43  2) Brad Freeman, GBR, Beta +14,88  3) Steve Holcombe, GBR, Beta +49,93...10) Roni Kytönen, FIN, Honda +1.43,07...31) Hermanni Haljala, FIN, Beta +4.08,63...34) Samuli Puhakainen, FIN, Beta +4.21,49...Juho Ahokas, FIN, Beta, kesk.