Kytönen johti Jämsän dominointia

Roni Kytönen ajoi voittoon tänään Jämsässä.
Jani Hovi.
Roni Kytönen ajoi Jämsän SM-enduron voittoon tänään erittäin kuumissa olosuhteissa Jämsässä. Yleiskilpailussa viiden kärki oli järjestävän kerhon kuljettajia.

Endurokauden neljäs SM-osakilpailu kaasuteltiin tänään Jämsässä. Siniseltä taivaalta aamusta lähtien porottanut aurinko lämmitti sään todella kuumaksi ja iltapäivällä mittari näyttikin jo yli 30 asteen lämpötiloja. SM-luokat starttasivat reitille aamulla jo 8:30 ja he kiersivät kolme maastokokeen mittaisen reitin kolmeen kertaan.

Jo ennen ensimmäisen maastokokeen lähtöä kilpailussa tapahtui, kun Eero Remes oli vaikeuksissa. Remeksen pyörä ei käynyt kunnolla, vaan siinä oli samaa vikaa kuin viikko sitten Italian MM-endurossa. Remes ajoi ensimmäisen kierroksen maaliin asti, vaikka pyörä ei toiminut kunnolla, mutta keskeytti kilpailun sen jälkeen. Ensimmäisellä kierroksella kisan kärkipaikan otti Eemil Pohjola, ennen kytkinongelmista kärsinyttä Roni Kytöstä. Toisella kierroksella Kytönen nousi kärkeen, mutta Pohjola hengitti hänen niskaansa. Vasta viimeisellä kierroksella Kytönen sai tehtyä enemmän eroa ja hänen voittomarginaalinsa maalissa oli 38 sekuntia.

- Pyöräni kytkin temppuili alusta lähtien ja vaikka ensimmäisessä huollossa siihen vaihdettiin kytkinlevyt, niin se luisti koko päivän. Yritin sitten ajaa vaan niin, etten käyttäisi kytkintä paljoa, Kytönen kertoi maalissa.

Pohjolan yleiskilpailuiden voittoputki SM-sarja päättyi näin ollen kotikisassa.

- Tänään oli jotenkin vähän vaikea päivä. Tein päivän aikana jousitukseen vähän säätöjä, mutta ei siitä ollut oikein apua. Viimeisellä kierroksella yritin vielä iskeä Tupamäen pätkällä, mutta kyllä väsähdin oikein kunnolla, E3-luokan voittanut Pohjola kertasi päiväänsä.

p

Yleiskilpailun kolmanneksi ja samalla E1-luokan toiseksi ajoi Hermanni Haljala. Pitkästä aikaa Suomessa ajanut Haljala ei päässyt kisaa läpi kuitenkaan ilman ongelmia.

- Ensimmäisellä kierroksella takajarruni hävisi ja menetin siinä aikaa. Huollossa sitten vaihdoimme uudet nesteet ja homma korjaantui. Oli todella mukavaa päästä ajamaan pitkästä Suomeen, Haljala iloitsi.

j

Jämsän Seudun Moottorikerhon juhlaa täydensi yleiskilpailussa neljänneksi ajanut Pyry Juupaluoma. Nuorempi Juupaluoman veljeksistä ajoi hienon päivän, voittaen samalla U20-luokan SM-kilpailun. Yleiskilpailun viides oli Peetu Juupaluoma, joka ei ollut puolestaan tyytyväinen päiväänsä, jota siivitti tänään kaatumiset. Siitä huolimatta tilille tuli E2-luokan voiton. Tiitus Enjala ajoi ehkä elämänsä parhaan endurokilpailun ja oli yleiskilpailussa kuudes, ollen samalla toinen U20-luokassa. Yleiskilpailun seitsemäs oli Samuli Puhakainen, joka kertoi viimeisen kierroksen huollossa, Italiassa loukkaantuneen kätensä olevan yhä hieman kipeä. Päiväänsä pettynyt Antti Hänninen oli kahdeksas ja kisan rankkuutta tuskaillut Roni Salin yhdeksäs. Yleiskilpailun kymmenen oli Hugo Svärd.

E1-luokan kärkikolmikon muodostivat Kytönen, Haljala ja Pyry Juupaluoma. E2-luokassa puolestaan Peetu Juupaluoman takana toiseksi ajoi Eetu Puhakainen ja kolmanneksi Niklas Laankoski. E3-luokassa Pohjolan ja Hännisen takana kolmanneksi ajoi Roni Nikander. U20-luokassa kärkikolmikon muodostivat Pyry Juupaluoma, Enjala ja Samuli Puhakainen. V40-luokan Suomen Cupin voittoon ajoi Mika Karma, ennen Riku Riiheläistä ja Mika Ollilaa.