Kytönen ja Puhakainen podiumille

Samuli Puhakainen ajoi molempina kisapäivinä toiseksi.
Kuva
Fred Ccy
Roni Kytönen ja Samuli Puhakainen sijoittuivat luokkiensa kolmansiksi Portugalin MM-enduron toisena kisapäivänä. EnduroGP-luokan voittoon ajoi jälleen Josep Garcia.

Portugalin osakilpailun toinen kilpailupäivä oli EnduroGP-luokassa kahden kauppaa. Taisteluparina olivat eiliseen tapaan Josep Garcia ja Brad Freeman. Tällä kertaa voitiinkin puhua todellisesta taistelusta. Garcia tosin johti koko ajan kaksi ensimmäistä kierrosta, mutta ero ei ollut missään vaiheessa kolmea sekuntia suurempi. Kolmannen kierroksen aluksi Freeman nousi johtoon, mutta Garcia kuittasi takaisin kärkeen heti seuraavalla maastokokeella. Viimeiselle maastokokeelle kaksikko lähti Garcian johtaessa 1,6 sekunnin turvin. Espanjalainen puristi vielä sekunnin lisää etumatkaa ja otti toisenkin päivän voiton vajaan kolmen sekunnin marginaalilla. Freeman joutui siis tänäänkin tyytymään kakkossijaan. Kolmas oli tällä kertaa Nathan Watson. Eero Remes ajoi jälleen sijalle 16. E2-luokassa Remes oli kuudes.

Kytösellä vaikeaa

Juniorluokassa ei aivan eilisen kaltaista suomalaisjuhlaa koettu. Voittoon ajoi Matteo Pavoni ja italialaisten kaksoisvoiton varmisti Lorenzo Macoritto. Pavoni pääsi myös juhlimaan Junior2-luokan World Cupin mestaruutta. Pavoni on ollut luokassa ylivoimainen, sillä tähän mennessä hän on voittanut kaikki kisapäivät. Eilen jalkaansa siirtymällä kolhinut Roni Kytönen sai sairaalakäynnin jälkeen ajoluvan tälle päivälle. Kytönen ei kuitenkaan pystynyt vastaamaan kärkikaksikon vauhtiin, mutta tasaisen varma ajo riitti tuomaan Honda-kuljettajalle kolmannen sijan. J1-luokassa Kytönen oli Macoritton jälkeen toinen.

- Ei tämä nyt eiliseen malliin mennyt, oli vähän kipeää tuon jalan takia ajaminen tänään. Ei se niinkään pätkillä haitannut, mutta siirtymillä se haittasi aika lailla. Etenkin kaikki tärinä oli aika inhottavan tuntuista. Viimeisellä kierroksella huomasi myös, ettei ole tullut Viron jälkeen näin pitkää ja raskasta päivää ajettua. Oli minulla myös vähän kaikenlaista muuta ohjelmaa, mutta ei niistä tässä sen enempää. Voin kuitenkin olla tyytyväinen, että pystyin puristamaan kolmanneksi, Kytönen totesi.

d

Roni Kytönen oli toinen J1-luokassa. (Kuva: Sami Puhakainen)

Hermanni Haljala oli eilisen jälkeen hieman epävarma, pystyykö starttaamaan tänään lainkaan, kun kone sai eilen sen verran kipeää Haljalan hypättyä pohjapanssari edellä betonirumpuun. Öljyt saatiin kuitenkin pysymään koneessa ja Haljala ajoi tänään sijalle 15. J1-luokassa sijoitus oli seitsemäs.

- Tänään ei ollut mitään isompaa ohjelmaa. Extremellä muutamat kohdat olivat vaikeita. Siellä kun oli tuollaista tukkien ympäri kääntelyä, niin näin pitkillä jaloilla kun yrittää ottaa tukea, niin kyljelläänhän sitä on saman tien. Molemmat ranteet kipeytyivät myös jostain syystä aika lailla. Ei nyt mitään huippusuorittamista ollut, mutta taas ollaan kokemusta rikkaampia ja yritetään viikon päästä sitten Ranskassa parantaa, Haljala sanaili.

Puhakainen kaipaa vauhtia

Youthluokan voittokamppailu käytiin jälleen Albin Norrbinin ja Kevin Cristinon välillä siitä huolimatta, että Samuli Puhakainen täräytti pohjat ensimmäiselle maastokokeelle. Tämän jälkeen Puhakainen joutui kuitenkin taipumaan muutamalla sekunnilla joka maastokokeella. Norrbin ja Cristino vuorottelivat kisan johdossa, mutta lopulta ruotsalainen puristi voittoeron lähes 17 sekuntiin. Samalla varmistui myös Youth-luokan World Cup titteli, sillä piste-ero toisena olevaan Cristinoon on nyt 40 pistettä. Norrbinilla on kuitenkin 8 päivävoittoa ja siihen ei Cristinolla ole enää mahdollisuutta. Päivän kolmoseksi ajoi jälleen selkeästi Samuli Puhakainen.

- Se extreme oli sellainen, jossa pystyin edes hiukan vastaamaan muitten vauhtiin, mutta en ymmärrä, mitä niillä kahdella nopealla pätkällä olisi pitänyt tehdä, etteivät Norrbin ja Cristino olisi päässeet niin paljon karkuun. En minä kolmossijaankaan pettynyt ole, mutta ainahan se harmittaa, kun ei pysty aivan kärkeen ajamaan. Kun podiumille pääsee nousemaan, niin mieluiten sitä nousisi siihen korkeimmalle korokkeelle. Päivän aikana ei mitään suurempaa mainittavaa ollut. Muutaman kerran kaaduin ja kerran sammutin pyörän siellä tukkisuoralla, Puhakainen selvitti.

d

EY-luokan podium tänään. (Kuva: Sami Puhakainen)

MM-sarja päättyy ensi viikonloppuna Ranskan Langeaciin.