Kytönen ja Puhakainen kakkosia Espanjassa

Roni Kytönen nousi toiseksi korkeimmalla korokkeella Espanjassa.
Kuva
Dario Agrati
Enduron MM-avaus Espanjassa päättyi Andrea Veronan voitonjuhliin. Suomalaismenestyksestä vastasivat Roni Kytönen ja Samuli Puhakainen. Molemmat sijoittuivat luokissaan toiseksi.

Enduron MM-sarja saatiin lopulta käyntiin Espanjan Lalinissa. Yleiskilpailun voitosta käytiin tiukkaakin tiukempi taistelu, joka ratkesi vasta aivan kalkkiviivoilla. Steve Holcombe johti kisaa aina viimeiselle maastokokeelle saakka, mutta siellä Andrea Verona takoi reilut viisi sekuntia nopeamman ajan ja nousi voittoon runsaan kolmen sekunnin marginaalilla. Samalla Verona voitti myös E1-luokan. E2-luokka kirjattiin puolestaan Holcombelle.

- Ensimmäinen voitto uudessa luokassa tuntuu tosi hienolta. Tämä on aivan uskomatonta. On vaikea löytää sanoja, olen niin iloinen. Tavoite tälle kaudelle oli voittaa edes yksi päivä ja se tuli nyt heti. Toivottavasti pystyn jatkamaan samalla tasolla, Verona riemuitsi.

- Kisa lähti todella hyvin käyntiin, mutta crossitestillä vedin tosi isot lipat. Siinä kävi tuuri, että pystyin edes jatkamaan. Pyörä meni aika huonoon kuntoon, eikä minulla ollut päivän aikana aivan enää paras fiilis ajaa. Olen kuitenkin kakkossijaan tyytyväinen, Holcombe totesi.

Kolmanneksi ajanut Wil Ruprecht jäi puolestaan vain 0,16 sekuntia kakkossijasta, joten ainakin sarjan alku näyttää hyvin tiukalta ja tasaiselta.

- Oli hieno avaus tälle kaudelle. Oli todella kovaa kisaa kärjessä, kun viisi parasta ajaa koko ajan lähes samoilla sekunneilla. Harmittaa kyllä kun kakkossija meni niin pienellä erolla, mutta olen omaan ajooni tyytyväinen, Ruprecht myönsi.

Neljäs oli Josep Garcia ja viides Nathan Watson. Ennakkosuosikit eivät siis pettäneet, ainoa yllätys oli hallitsevan mestarin, Brad Freemanin, sijoitus. Beta-kuljettaja löytyy nimittäin vasta sijalta yhdeksän. Sekin riitti kuitenkin E3-luokan voittoon.

Juniorit vauhdissa

Junioriluokissa suomalaisilta odotettiin menestystä, eikä toiveissa tarvinnut pettyä. Suurimmat paineet olivat varmasti Roni Kytösen harteilla. Hartiat kestivät paineet hyvin, vaikka voitto lipsahtikin ehkä hieman yllättäen Ranskaan, kun Zachary Pichon piiskasi Sherconsa maaliin vajaat kuusi sekuntia Kytöstä nopeammin. Kytöselle kuitenkin hieno kakkossija. Kytönen oli myös J1-luokassa Pichonin jälkeen toinen.

- Ihan hyvä päivä, mutta ei tarpeeksi hyvä. Aamusta meno oli vain jotenkin kankeaa. Vaikka ei pätkillä ole mitään erityisen vaikeita kohtia, niin siellä on kuitenkin paljon tiukkoja mutkia esimerkiksi extremellä ja se jotenkin tökki. Tuntui, että menen siellä kuin flipperipallo vähän joka suuntaan. Sain kuitenkin parannettua menoa päivän edetessä ja nostettua sijoitusta ylöspäin. Viimeisellä pätkällä meni jo ehkä hieman yliyrittämiseksi, mutta tästä lähdetään taistelemaan huomenna tiukasti voitosta, Kytönen lupasi.

Kolmanneksi junioreissa ajoi Jed Etchells. Hermanni Haljalan sijoitus oli 19 ja Peetu Juupaluoman sijoitukseksi tuli 21.

- Päivä lähti käyntiin kaatumisilla, mutta loppua kohden alkoi kulkea paremmin. Extreme oli päivän vaikein pätkä. Siihen pitää huomenna panostaa enemmän. Endurotestin metsäosuus kului myös todella rajuksi. Huomenna yritetään parantaa, Juupaluoma kertoi päivän jälkeen.

Puhakainen toiseksi EnduroY-luokassa

EnduroY-luokassa Kevin Cristino johti kisaa aina viimeiselle maastokokeelle saakka, mutta sieltä mies ei enää maaliin tullut ja johtopaikka vaihtui katkeraan keskeytykseen. Voittoon ajoi Harry Edmondson, mutta Samuli Puhakainen antoi miehen vastuksen ja pysäytti kellot vain 0,7 sekuntia hitaampaan aikaan. Puhakaiselle siis hieno kakkossija.

- Crossi- ja endurotesti olivat kahdella ensimmäisellä kierroksella minulle vaikeita, mutta onneksi viimeisellä kierroksella homma helpottui. Virheitä tuli niilläkin ja ne täytyy saada pois huomiselle. Harmittavan pieni ero jäi voittoon, Puhakainen manasi.

Kolmanneksi sijoittui Thibault Giraudon. Pyry Juupaluoman sijoitus oli seitsemäs.

Kilpailu jatkuu huomenna samalla aikataululla kuin tänäänkin.