Kytönen: ”Enduro on päälajini”

Kuva
Henri Salminen
Vaikka enduro on Roni Kytösen päälaji, riittää vauhti crossissakin voittoihin. Karkkilassa mies ajoi MX2-luokan SM-osakilpailun voittoon.

- Ensimmäisessä erässä pyörä lähti hyvin puomilta, mutta sitten ensimmäisessä kurvissa perä lähti alta. Avasin varmaan hiukan turhan aikaisin ja saattoi siinä olla liukas kohtakin. Joka tapauksessa menin perseelleni siihen radalle.

Siitä alkoi hurja takaa-ajo?

- Kyllähän siinä moni kuljettaja kaatui edestä, mutta aika hyvin pystyin nousemaan, kun olin maalissa kolmantena. Ajo oli kyllä melko huonoa siinä ensimmäisessä erässä. En saanut oikein minkäänlaista rytmiä siihen touhuun, mutta onneksi toinen erä meni paremmin.

Johdit toista erää lähdöstä maaliin?

- Otin taas hyvän startin. Pyörä irtosi puomilta tosi hyvin. Pääsin ajamaan koko erän keulilla. Pikku hiljaa tein joka kierroksella muutaman sekunnin eroa takana tuleviin. Lopussa pystyin sitten jo vähän rauhoittamaan ajamista. Se oli taktiikkanakin, että alussa koetan ajaa sen mitä pääsen ja sitten katson mikä on meininki.

Kun crossi kulkee ja enduro kulkee, niin kumpi on päälajisi?

- Kyllä enduro on se päälaji. Crossia ajetaan sivulajina, koska tämä on älyttömän hyvää treeniä ja täältä saa kuitenkin nopeutta. MM-endurossakin kyyti on sen verran kovaa, että on pakko löytää vauhtia.

Sinulla pitää kiirettä kisojen kanssa. Enduron MM-sarjahan jatkuu jo ensi viikonloppuna Kreikassa.

- Tiistaina lähden Kreikkaan tutustumaan reittiin. Juhannus vietetään sitten Italiassa MM-enduron parissa ja siitä viikon päästä jatkuu enduron EM-sarja Latviassa.

Jääkö sinulle ollenkaan vapaita viikonloppuja?

- Eihän niitä ihan hirveästi ole. Latvian jälkeen on vain superenduron SM Vantaalla, mutta heinäkuu on muuten aika pitkälti vapaata. Ei siinä ole kuin Imatran SM-crossi.

Etkö kaipaa yhtään vapaata välillä?

- Totta kai, mutta on se niinkin, että eihän sitä näin moneen kisaan vuodessa ilmoittautuisi, jos ei se olisi hauskaa. Tällä hetkellä tämä homma maistuu, niin tehdään tätä nyt niin kauan kuin hyvälle tuntuu. Eihän tätä väkisin voisi tehdä. Hauskuuden kautta tulevat myös tulokset, kun on rento meininki koko ajan.