Kymiringillä ei ajeta MXGP:tä tänä vuonna

Kuva
Ray Archer
Motocrossin MM-sarjan promoottori Infront on juuri vahvistanut motocrossin päivitetyn kalenterin, eikä Suomessa nähdä valitettavasti MXGP-kilpailua tänä vuonna.

Kuten eilen illalla uutisoimme, uudistuu motocrossin MM-sarjan kalenteri tämän loppuvuoden osalta lähes täydellisesti koronavirusepidemian vuoksi. Tämä tarkoittaa valitettavasti myös sitä, että Kymiringin GP jää ajamatta Suomessa vallitsevien koronarajoituksien vuoksi. Hyvä uutinen on se, että Kymiringin sopimus MM-sarjassa jatkuu vuoteen 2023 asti. Eli MM-sarjaa ajetaan Suomessa 2021, 2022 ja 2023.

MM-sarja jatkuu 9. elokuuta Kegumsissa ja siellä ajetaan reilun viikon sisään kolme osakilpailua. Kilpailupäivät ovat sunnuntai, torstain ja sunnuntai. Sen jälkeen sarjassa ajetaan Turkin osakilpailu, ennen kahta Italiassa ajettavaa kilpailua. Tämän jälkeen vuorossa on Englannin kilpailu, Italian kolmas kilpailu ja Espanjan GP. Tämän jälkeen karavaani siirtyy  Belgian, jossa Lommelin radalla ajetaan kolme peräkkäistä kilpailua. Kilpailupäivät ovat lokakuussa sunnuntai 18. päivä, keskiviikko 21. päivä ja sunnuntai 25. päivä. Belgian jälkeen olisi vuorossa neljäs Italian kilpailu, ennen Argentiinan kaukokisaa. Portugalin ja Venäjän GP:lle etsitään yhä päivämääriä.

Iso uutinen on myös se, että Motocross of Nation kilpailu siirtyy Ranskasta pois ja se ajetaan syyskuun 27. päivä Englanissa, Matterley Basinin radalla. Tämä siirto johtuu Ranskan koronarajoituksissa, jotka eivät salli suuria massatapahtumia.

Alla päivitetty kilpailukalenteri.