Kuuma päätös päivälle Imatralla

Kuva
Jani Hovi
Lämpötilat nousivat hellelukemiin, kun Imatran SM-crossin päätös erät ajettiin.

MXC/A-luokan toisen erän erän startti oli ensimmäisen toisinto, Saku Mansikkamäen ottaessa johdon haltuunsa ennen Nico Stenbergiä, Eelis Viemeröä ja Kasimir Hinderssonia. Hindersson nousi ensimmäisellä kierroksella toiseksi, kun taas puolestaan Stenberg ja Viemerö putosivat kauas taakse. Miro Varjonen nousi kolmanneksi ja Jimi Laitinen neljänneksi. Laitinen nappasi kolmossijan Varjoselta kolmannella kierroksella ja kärki tulikin samoilla sijoilla maaliin.

Mansikkamäki voitti päivän totaalin, ennen Hinderssonia ja Laitista. Hindersson jatkaa yhä pistekärjessä.

Jälleen Haavisto

Kun MX2-luokan toisen erän starttipuomi putosi oli kärjessä Matias Vesterinen. Hänen perässään tuli Aleksi Kurvinen, Roni Kytönen, Kimi Koskinen ja Jere Haavisto. Kolmannella kierroksella Kytönen nousi toiseksi ja samalla Haavisto otti neljännen paikan haltuunsa. Vesterisen johto oli tuossa vaiheessa kolme sekuntia. Seuraavalla kierroksella Haavisto nousi Kurvisen ohi kolmanneksi ja lähti metsästämään edellä olleita Kytöstä ja Vesteristä.

Seitsemännelle kierrokselle lähdettäessä kärkikaksikko olikin aivan yhdessä nipussa. Haavisto ei kuitenkaan hukannut kauaa aikaa, vaan ohitti molemmat edellä olleet kuljettajat kierroksen aikana ja repi heti parin sekunnin johdon. Seuraavalla kierroksella Kytönen otti toisen sijan haltuunsa Vesteriseltä. Kun kuljettajat lähtivät kolmanneksi viimeiselle kierrokselle, oli Haaviston johto Kytöseen 10 sekuntia. Vesterinen tuli neljän sekunnin päässä Kytösestä kolmantena. Emil Silander oli noussut neljänneksi, Kurvisen ollessa viides. Kurvinen ja Silander olivat kuitenkin ongelmissa lopussa, kun Wiljam Malin tuli vauhdilla takaa. Malin oli nousemassa juuri viimeisellä kierroksella Silanderin ohi neljänneksi, kun menetti pyörän hallinnan ja kaatui. 

Haavisto ajoi erävoittoon ja samalla päivän totaalin voittoon. Kytönen oli erän kakkonen ja  samalla totaalin kolmas. Vesterisen erän kolmassija riitti tuomaan hänelle totaalin kakkossijan. Samalla Vesterinen nousi SM-pisteissä kärkeen.

Kaksoisvoitto Viroon

Juuso Matikainen, Sami Aaltonen, Karel Kutsar, Indrek Mägi ja Santeri Kinnunen muodostivat kärkiviisikon MX1-luokan toisen erän startin jälkeen. Ensimmäisen erän voittanut Kim Savaste epäonnistui startissa ja oli vasta 15. Kolmannella kierroksella kärjessä tapahtui, kun Matikainen osui Kutsarin kanssa yhteen ja kaatui, pudoten seitsemänneksi. Kutsar otti kärkipaikan, perässään Mägi ja Savaste. Kolmen kierroksen kuluttua Mägi ajoi puolestaan Kutsarin kiinni ja ajoi kertaheitolla myös Kutsarin ohi. Savaste oli yhä kolmantena ja kärkikolmikko olikin tuossa vaiheessa jo selvästi irtaantunut neljänneksi nousseesta Matikaisesta. Aaltonen tuli viidentenä.

16 minuutin ajon jälkeen Mägin johto oli kaksi sekuntia Kutsariin, Savasteen ollessa kuuden sekunnin päässä Kutsarista. Matikainen oli hurjassa vauhdissa ja hän oli enää viiden sekunnin päässä Savasteesta. Santtu Tiainen oli viides, ollen kuitenkin jo 24 sekuntia Matikaisen takana. 23 minuutin ajon jälkeen Kutsar näytti olevan itsekin väsynyt, mutta ohitti kuitenkin edellään olleen väsähtäneen Mägin. Savastekin oli vain parin sekunnin päässä Kutsarista. Valitettavasti Savaste kuitenkin kaatui heti tuon jälkeen. Savaste sai pääsi matkaan juuri ennen Matikaista, mutta hetken kuluttua Matikainen tuli Savasteen ohi.

Kutsar ajoi pari viimeistä kierrosta varmasti ja otti erävoiton, ottaen samalla myös päivän totaalin ykkössijan. Mägi oli maalissa toinen ja Matikainen kolmas, Savasteen ollessa neljäs ja Santtu Tiaisen viides. Savaste oli päivän totaalin kakkonen ja Matikainen kolmas. SM-pisteissä Kutsar säilytti johdon itsellään.